incitanemtuana
Daimi Üye
Asagidaki tariften iki adet kek cikiyor. Ben malzemenin yarisiyla uyguladim. Muhtemelen sizin de bahsedilen boyutlarda kek kalibiniz olmayacagindan, yaraticiliginizi kullanip, farkli kaliplarda yapmaniz gerekecek. Durum boyle olursa, kullandiginiz butun kaliplarda, kakaolu hamurun, bademli hamura oranini korumaga calisin. Zira kakaolu hamur farkli bir dokuda ve gayet lezzetli,bu ozellikleriyle keki hafifletiyor.
Bademli Hamur Icin:
ALINTI
- Bademli Hamur (tarifi asagida)
- Kakaolu Hamur (tarifi asagida)
- 1/2 bardak glazur
- 1/2 bardak file badem, kabaca cekilmis olacak.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Firini 160 C ye isitin. Iki adet 31 cm e 6 cm lik yarim ay seklinde kalibi iyice yaglayin, sonra ic yuzeylerini kabaca cekilmis file badem kiriklariyla, mumkun oldugunca kaplayin. Once bademli hamuru hazirlayin ve bir kenara koyun. Sonra kakaolu hamuru hazirlayin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Spatula ile, her iki kalibin da, ic yuzeylerini kakaolu hamurla esit olarak kaplayin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ortadaki bosluga, bademli hamuru paylastirin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ortayi, kenarlardan daha basik tutacak sekilde, bademli hamuru spatulaniz ile duzeltin. 33 dakika kadar isitilmis firininizda pisirin. (Kendi tecrubem ve deneyen Turkmen'in yorumundan cikarimimiz, pisirme suresinin bundan epey daha uzun olabilecegi. En iyisi, kurdan testi ile ortadaki yogun bademli kismin pistigine kanaat getirmeden firindan cikarmamak.) Firindan ciktiktan birkac dakika sonra kaliptan cikarip, bir izgara uzerinde sogmaga birakin. Oda sicakligina geldikten sonra, glazurle ust yuzeylerini parlatin.Bademli Hamur Icin:
- 200 g tuzsuz tereyagi, oda sicakliginda olacak
- 200 g pudra sekeri
- 4 yumurta
- 200 g badem unu
- 60 g kek unu
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kakaolu Hamur Icin:- 5 yumurta aki (150 g)
- 100 g seker
- 150 g badem unu
- 50 g pudra sekeri
- 20 g kakao
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ALINTI