Farkli Kakaolu Kek-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Asagidaki tariften iki adet kek cikiyor. Ben malzemenin yarisiyla uyguladim. Muhtemelen sizin de bahsedilen boyutlarda kek kalibiniz olmayacagindan, yaraticiliginizi kullanip, farkli kaliplarda yapmaniz gerekecek. Durum boyle olursa, kullandiginiz butun kaliplarda, kakaolu hamurun, bademli hamura oranini korumaga calisin. Zira kakaolu hamur farkli bir dokuda ve gayet lezzetli,bu ozellikleriyle keki hafifletiyor.

  • Bademli Hamur (tarifi asagida)
  • Kakaolu Hamur (tarifi asagida)
  • 1/2 bardak glazur
  • 1/2 bardak file badem, kabaca cekilmis olacak.
Firini 160 C ye isitin. Iki adet 31 cm e 6 cm lik yarim ay seklinde kalibi iyice yaglayin, sonra ic yuzeylerini kabaca cekilmis file badem kiriklariyla, mumkun oldugunca kaplayin. Once bademli hamuru hazirlayin ve bir kenara koyun. Sonra kakaolu hamuru hazirlayin.

Spatula ile, her iki kalibin da, ic yuzeylerini kakaolu hamurla esit olarak kaplayin.

Ortadaki bosluga, bademli hamuru paylastirin.

Ortayi, kenarlardan daha basik tutacak sekilde, bademli hamuru spatulaniz ile duzeltin. 33 dakika kadar isitilmis firininizda pisirin. (Kendi tecrubem ve deneyen Turkmen'in yorumundan cikarimimiz, pisirme suresinin bundan epey daha uzun olabilecegi. En iyisi, kurdan testi ile ortadaki yogun bademli kismin pistigine kanaat getirmeden firindan cikarmamak.) Firindan ciktiktan birkac dakika sonra kaliptan cikarip, bir izgara uzerinde sogmaga birakin. Oda sicakligina geldikten sonra, glazurle ust yuzeylerini parlatin.

Bademli Hamur Icin:

  • 200 g tuzsuz tereyagi, oda sicakliginda olacak
  • 200 g pudra sekeri
  • 4 yumurta
  • 200 g badem unu
  • 60 g kek unu
Pudra sekeri, badem unu ve kek ununu ayri ayri eleyin. Tereyagini mikserinizde kremimsi doku alacak sekilde cirpin. Pudra sekerini ekleyin ve karistirin. Yumurtalari teker teker eklerken, bir yandan da cirpmaga devam edin. Karisim yumusak krem peynir dokusuna gelene kadar (4 ila 5 dakika) cirpmaga devam edin. Elenmis badem unu ve kek ununu da ekleyip, spatula ile karistirin.

Kakaolu Hamur Icin:

  • 5 yumurta aki (150 g)
  • 100 g seker
  • 150 g badem unu
  • 50 g pudra sekeri
  • 20 g kakao
Pudra sekeri, kakao ve badem ununu birlikte elekten gecirin. Yumurta aklariyla, sekerin ufak bir miktarini, orta hizda 30 saniye kadar cirpin. Hizi yuksege cikartip, cirmaga devam edin. Sekerin kalanini uc defada ekleyip, sert tepecikler olusturan bir beze kivami elde edinceye kadar cirpmaga devam edin. Elenmis kuru malzemeyi katin. Oldukca cabuk sonebilecek bir hamur bu; dolayisiyla dikkatlice, homojen bir gorunum alincaya kadar spatula ile karistirin.






ALINTI
img_0304.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst