Evlilik listesi nasıl yapılır?

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
Evlilik listesi nasıl yapılır?

Artık, “gelinin amcasından bir bilezik, damadın halasından cumhuriyet” devri kapandı! Evlenecek çiftin ihtiyacını karşılayacak, yani işe yarayacak, beğenilip beğenilmeme sorunu olmayan hediyeler satın alabilmek için “evlilik listesi” dönemi başladı.

Türkiye’de giderek yaygınlaşan evlilik listesi trendi sayesinde yeni evlenecek olanların ve onlara hediye alacakların hayatı çok kolaylaşıyor. Gelen hediyeleri beğenmeme veya değiştirme olayı ortadan kalkıyor.

Evlilik listesi çiftlerin ihtiyaçlarını karşılayan bir organizasyon olduğu için de çifti mutlu eden bir yenilik.

Evlilik listesi nasıl yapılır?
Evlenmeden önce, tüm ihtiyaçlarınızı birer birer yazın. Evlilik listesi yapan mağazalara gidip, bu ihtiyaçlarınızı seçin ve kendi adınıza açılacak evlilik listesine kaydettirin. Bundan sonrasını da yakınlarınıza ve o mağazaya bırakın…

Size hediye almak isteyen yakınlarınız mağazaya gittiklerinde seçtiğiniz ürünleri görecek ve kendi bütçelerine ve zevklerine uygun olan hediyeyi size alacaklar. Listenin takibini mağaza yapacak. Her üründen sizin istediğiniz adette satacak. İstediğiniz zaman listenizi gözden geçirip, değişiklik de yapabilirsiniz.

Evlilik listenizi tek bir mağazadan yapmak zorunda değilsiniz. Küçük ev aletleri, elektronik ve teknolojik ihtiyaçlarınızı için bir yer, aksesuar ve dekorasyon ihtiyaçlarınız için de farklı bir yer seçebilirsiniz. Böylece, yakınlarınıza daha fazla seçenek sunmuş olursunuz…

Evlilik listesinde neler olmalı?
. Elektrikli mutfak aletleri
Tost makinesi, blender, kahve makinesi, meyve suyu sıkacağı, mutfak robotu, su ıstıcısı gibi…

. Mutfak aksesuarları
Saklama kapları, küçük mutfak gereçleri, kek-pasta kalıpları, bardak takımları, servis tabakları, yemek takımı, çaydanlık, kahve seti, kadehler gibi…

. Banyo aksesuarları
Havlu, bornoz, banyo setleri gibi…

. Elektronik kişisel bakım ürünleri
Saç kurutma makinesi, saç düzleştirici gibi…

. Elektrikli ev aletleri
Ütü, elektrikli süpürge, müzik seti, dvd oynatıcı gibi…

. Ev dekorasyon aksesuarları
Şamdanlar, çerçeveler, vazolar, resimler, bahçe aksesuarları, saksılar gibi…

. Yatak odası takımları
Nevresim takımı, yatak örtüsü gibi…

. Küçük mobilyalar
Sehpa, abajur, servis sehpaları, servis arabası gibi…

Davetlilere nasıl duyuruluyor?
İşte çiftin tüm bu alanlarda eşya seçmek üzere gittikleri mağazalarda, beğendikleri ürünler mağazada rezerve ediliyor ve düğünden birkaç hafta sonrasına kadar bekletiliyor.

Çift, kendilerine hediye almak isteyen yakınlarının listesini mağazaya bırakıyor ya da hediyelerin hangi mağazalardan temin edilebileceğine dair davetliler için düğün davetiyelerine not düşüyor. Tabii bunu davetiyeye yazmayıp sadece yakın çevreyle sözlü olarak paylaşmak da başka bir yöntem.

Evlenecek olan çifte bir düğün hediyesi ile katkıda bulunmak isteyenler de bu mağazalara gidip listeden bütçelerine uygun olanını seçiyorlar. Ne dersiniz, oldukça akıllıca bir yöntem değil mi?

İhtiyacı karşılayan hediyeler
Böylece beğenmeme, zevklerin uyuşmaması, ihtiyaç olmayan eşyadan onlarca alınması, yeni evli çiftin evinin benzer aksesuarlarla dolup taşması gibi bir sonuç da doğmuyor. Hem bugünlerde altın fiyatlarının zirve yaptığını da hesaba katacak olursak, altın yerine, çok daha uygun fiyata, üstelik genç çiftin hoşuna giden ve işine yarayacak bir hediye de seçme şansımız da oluyor.
alıntı
 

IsheNuR

Daimi Üye
Katılım
5 Nisan 2011
Mesajlar
1.723
Tepki
1.116
Puan
113
Konum
arap çölleri :)
annemde böyle yapacakmış akrabalarıma sen şunu al sen bunu al dicekmiş:cokkomik: mantıklı bişey aslında ama herkesin kabul edeceğini sanmıyorum :) teşekkürler mawişim güzel paylaşım
 

fulyabjk

Yeni Üye
Katılım
6 Şubat 2012
Mesajlar
13
Tepki
14
Puan
3
Yaş
37
Konum
İZMİR
vallla ben yaptım neyin eksik diye soranlara begendim ürünleri markaları ile birlikte söyledim sağolsunlar yardımcı oldular :cokkomik:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst