Evli,tecrübeli Hanimefendilerden tavsiyeler.

OP
G

guzelcem

Misafir
merhaba canım çok teşekkür ederim bana böyle destek olduğun için ne güzel yazmışsın beni ne güzel özetlemişsin evet canım ben aman kavga çıkmasın aman kimse üzülmesin her şey dört dörtlük olsun diye bu zamana kadar hep kendimden ödün verdim sevmediğim halde ve yuvamı yıkmak için elinden geleni ardına bile koymayan kayınvalidemi bile affettim hürmet gösterdim geçen yıl 1 ay sığınma evinde kalmıştım ailem yok annem yok ee o olmadımı geris olmaz zaten dedim bana destek olunmaz gittim orada kaldım 1 ay ama eşimin benden ayrılıcağını öğrendim kurumdaki pskologdan tabi acile götürdüler ilaç falan verdiler duramadım orada acıyla yandım halbuki ne için yola çıkmıştım bi ev tutup çocuklarımı bakacaktım bir iş bulup çalışacaktım yapamadım ailem ablamın yanına dödüm tekrar orada hemen bi iş buldum kendime bileziğim vardı bozdum ev tuttum ama eşim bana hiç sahip çıkmadı aksine burnu sürtsün ne hali varsa görsün dedi kardeşim bari eşya verin dedi benim şerefsiz kaynanam ablasına verdiği eski makinesini alsın demiş bilmiyorum kıyamete bıraktım ben onla hesaplaşmayı şimdi yuvam için susuyorum ama ne zaman tartışsak bana oğlum seni bu eve benim hatırım için getirdi ben dedim al getir diye öle aldı seni dedi bana ben bunu hiç bi zaman eşim olacak karaktersize soramadım beni ne için getirdin annenin hatrına mı yoksa beni azda olsa sevdiğin içinmi ALLAHIM düşününce içim acıyor sonra evin kirası 500 tl aldığım para 450 tl evden çıkmak zorunda kaldım baroya gittim tedbir nafakası davası açmaya gün aldım ama bu arada ben oldum belki 55 kilo yeme içime yok yavrum bana gündüz yemek getiryordu iş yerine yiyomuyordum acıdan ağlamaktan 1 ay da öyle süründüm evden çıkınca üvey kadının evine gittik kızımla babam daha o gece bana bak kızım benim bi düzenim var evi kirletmeyin yemek yerken dökmeyin halıyı yeni yıkadık hasta oldu dedi tabi kadın hiç konuşmuyor surat bi karış ben ağlıyorum diyor sen şimdi çok hassasın darılıyorsun nereye gidim babam böyle derken ALLAHIM yok başka çare cehenneme dönmekten başka o arao memlekete gitmişdi oğlumla sonunda geldiler oğlum yanıma geldi orada oğluma benim hakkımda demedik şey bırakmamışlar şerefsiz kaynana oğluma baban evlenince onların yanına gelirsin okul bittimi bura senin yuvan dermiş oğlum da annemin olmadığı evde benim işim ne deyince baban artık istemiyor anneni başka aılcam ben ona dermiş en çok bana ne koydu biliyormusunuz bi gün oğlum ben merdiven altındaydım babaannem babama benden için 1 aydır ortada yok nerde olduğu belli değil artık ondan sana karı olmaz demiş inanabiliyormusunuz namusumdan şüphe ediyor kocamın aklına nasıl girmiş beni istemiyor sanki yeni gelen bakıcak şerefsize oğlum diyor ne olduğumu bilemedim yavrum ne desin iki zebani ne söylesin ben ne yapayım para yok destek yok hazır param da bitti elimde kardeşime güvendim dedi bana sana alıcam ne istersen gittim taksit yaptım yanıma bile gelmedi boğuluyordum artık dünyada tek başımaydım denize düşen yılana sarılır bende tükürdüğümü yalamak zorunda kaldım yalvardım gel bizi al diye kime sığınsam o itti sahip çıkmadı kimse el açmadı bana dayanamadım bu kadar acıya şimdi sıkı durun kulaklarınıza inanmıcaksınız eşim olacak şerefsiz ne teklif etti bana mahkemeye gidip boşanıcaz boşanma süresi orda çalışacaksın burnun sürtülecek boşanma sonuşlanınca resmen ayrılıcaz bundan sonra seninle imam nikahıyla yaşıcaz duyunca şok oldum baştan olmaz dedim oğlum anne o sana göz dağı veriyor sen he de dedi 1 hafta durdum yemek yok ekmek yok para yok sahp çıkan yok sefillik diz boyu çaresizlik beni ne hale getirdi tamam dedim şu an bunları yazarken ağlıyorum ben bunları hakedicek bu şerefsiz adamın beni bu kadar aşağılamasına nasıl dayandım ALLAHIM bilmiyorum buna bu kadar zülüm etme hakkın kim verdi ne hakla beni bu kadar canımdan dünyamdan bezdirdi RABBİM bunları görüyorsun sen onu sana havale ediyorum ben anca onun hakkından sen gelirsin çok uzatmayım neyse geldi bizi aldı ama hiç konuşmaz ben eve gelmeye tamam deyince şerefsiz kaynana hzırlanıp gitmeye kalkmış o gelirse ben giderim dye sanki kuma ALLAHIM benim ne gözyaşlarıyla 19 yılımı gençliğimi haytımı mahvedip kurduğum yuvama beni istemiyor ne dayanılmaz acılar çekmişim RABBİM bunlarıda yaşıcakmışım lanet dünyada oğlum neden böyle yapıyorsun şimdi vazgeçecek babam demiş zar zor ikna olmuş oğlu ondan geçemiyor yaa kozu çok büyük annem olmazza sende yoksun diyor oğlu bana tabi der gelirse ben giderim diye neyse geldik evime evim mahvolmuş pislikten kaç gün uğraştım temizlemeye ama bunlara yaranmassın çok geçmedi üstünden 1 yıl ikiside aynı ben iyiysem onlarda iyi benim şikayet edip derdimi söylemeye hakkım yok bilmiyorum bana acıyor gibi görünüyor şimdi oğlu üzüp ben ağlayınca yanıma gelip teselli ediyor bana öyle geliyorki yaptıkları ve söyledikleri onda vicdan azabı yapıyor bakıyor oğlu bana zülmedince ona bi ley demesede gelip üzülme hasta olucan ilacını al yat diyor yanlızken evinizin kıymetini bilin arkadaşlar böyle bir eş size kimliğinizi bile unutturuyor ve beni annesinin hatrına getrdğini annesi her fırsatta yüzüme vuruyor ben demesem oğlum seni boşucaktı istemiyordu diyor bende ona ben ne yaptım o...... yaptım da istemiyor ne yaptım diyorum evden gittin o çok kızdı sana dedim ne yapıcaktım bize zulmediyordu dayanamadım kim tatlı ekmeğini bırakır gider huzur yok ki dedim sabır edicektin gitmicektin diyor şimdi ne dicen bu söze başka çare varmı çok acılar çektim ben orada yoklukla savaşırken kaynana yaylaya gittik etler yedik gezdik diye anlatıyor pervasızca bi gün dedim anlatma bana yaa ne yediysen ne gezdiysen aslan burcu o kadar geniş ve rahatki kafasına hiç bişey takmıyor 73 yaşında daha ne kadar yaşıcak bakalım elbet hesap sorulacak herkese şimdi memlekete gitti ne olur dua edin izinde bi şeyler olmasın artık geri dönüş de yok çünkü imam nıkahı tekrar kıyıldı bu ikinci oluyormuş 3.de bitermiş bi araya gelinemezmiş avukata gidip istemiyorum boşanıcam deyince nıkah düşmüş oluyormuş şerefsiz buldu bi hoca gittik kıyıldı neyse bana dedi bacım sen bi şey demedin söyleyeceği bi şey varmı dedi bende altın falan istmeme ama eşim beni resmi mahkemede boşucakmış imam nıkakıyla yanında durucakmışım diyor dedim hocanın feleği şaştı ne biçim iş bu dedi bu kadın senin kölenmi dedi resmi olmadan dini nıkah zaten kıymak suç dedi bu son şansın daha bu kadına geri dönemessin dedi mahkemye gidip boanıcam dersen dedi şükür RABBİME bundan kurtulmuş oldum başınızı çok ağrıttım bütün bunlardan sonra ne oldu eşim bana her zaman sen hiç değişmedin aynı sesin der ne yapsam yaranamıyorum canı ne isterse öyle davranır sabır ederim her zaman bazen dolar biraz sesim yükslse yanlış anlamayın kavga değil o bişe der beni suçlar ben bi şey desem tamam benden kötüsü yok hep böylesin evde nete izin vermezbi kere kulaklıkla m3 dinleyim dedim kızın m3 bu seferde sen beni duymuyorsun deyip duvarlara yumruk attı dengesiz şiizofren ne zaman ne yapıcağı belli değil hep tetikde olman lazım işte böyle o zülmediyor ben çekiyorum yok işte her şeyi denedim olmuyor kader çıkış yokk
ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN canısı kocana ve kaynanana tebbet süresini oku ve ALLAHA havale et okudukdan sonra isimlerini söyle RABBİME DUA et bana böyle yapıyorlar diye saf saf içten gele gele dua et ALLAH sonunuzu hayır eylesin...

OP
G

guzelcem

Misafir
:dertli::ilknur::uzgun::acep::sim3::mendil::uzgun::uzgun::dertli:çok üzüldüm yaşadıklarınıza canısı ALLAHIMA EMANET OL...

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.441
Çok zor bir durum eşin ne kendini nede çocukları düşünüyor sen zaman gelip bunların acısını çıkarırsın ama nafile giden gençlik ve mutsuz büyüyen çocuklar.
Allah yardımcın olsun sana bir kolaylık versin.:uzgun:

foto_burcu

Aktif Üye
Tepki
137
Senin için hollanda da olan UNİCEFTE çalışan bir akrabamdan yardım istedim durumu anlattım o da bana biryer önerdi. aynen sana yazdığını kopyalayıp gönderiyorum ,sen ve başka arkadaşlarda okusun bilgi edinsin.Dünyanın binbir türlü hali var. bakalımm kopyalayabilecekmiiym

foto_burcu

Aktif Üye
Tepki
137
Nilufer Nur 01 Temmuz, 14:28 Şikayet Et
Yavrum öncelikle (0212)292 52 31 ve 32 nolu telefonla görüşüp bilgi alabilir ve yönlendirilebilir..Ve en önemlisi, bu kadının illa evini terketmesi gerekmiyor..Aşağıya yazacaklarımı iyi okuyup anlamaya çalışsın bu hanım..
Şiddet gördüğünüzde evinizi mutlaka terk etmek zorunda değilsiniz. 4320 sayılı “Ailenin Korunmasına Dair Yasa” şiddet uygulayanı evden uzaklaştırabilmenizi sağlar.

Şiddet uygulayan kişi hakkındaki tedbirler geçicidir en fazla 6 ay için uygulanabilir. Gerekiyorsa tedbir kararı tekrar verilebilir.

Mahkeme şiddet uygulayan kişi hakkında aşağıdaki tedbirlere hükmedebilir veya duruma göre başka bazı tedbir kararları da verebilir:

*Aile bireylerine karşı şiddete ve korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunmaması
*Müşterek evden uzaklaştırılarak bu evin diğer aile bireylerine tahsisi ile bu bireylerin birlikte ya da ayrı oturmakta olduğu eve veya işyerlerine yaklaşmaması
*Aile bireylerinin eşyalarına zarar vermemesi
*Aile bireylerini iletişim araçları ile rahatsız etmemesi
*Varsa silah veya benzeri araçlarını genel kolluk kuvvetlerine teslim etmesi
*Alkol veya uyuşturucu madde kullanıyorsa bunları kullanarak şiddet mağdurunun yaşamakta olduğu konuta veya işyerine gelmemesi veya bu yerlerde bu maddeleri kullanmaması.
*Bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması.

4320'den kimler yararlanır?
Aynı çatı altında yaşadığınız eşiniz, çocuğunuz veya diğer aile bireyleri, mahkemece hakkınızda ayrılık kararı verilen veya yasal olarak ayrı yaşama hakkınız olan ya da evli olmanıza rağmen fiilen ayrı yaşadığınız eşiniz size veya çocuklarınıza sözlü, fiziksel, duygusal, cinsel veya ekonomik şiddet uyguluyorsa bu yasadan yararlanabilirsiniz.

4320 sayılı yasa ile size sağlanan haklar ve olanaklar geçicidir, tedbir niteliğindedir. Kocanızın ya da diğer aile bireylerinden birinin size ve çocuklarınıza şiddet uygulaması nedeniyle boşanmak ve/veya ayrıca cezalandırılmasını istiyorsanız başkaca davalar açmanız gerekmektedir.

Daha önce boşanma veya ceza davası açmış olmanız, bu yasadan yararlanmanıza engel değildir. Diğer dava veya davalar devam ederken de bu yasadaki tedbirlerin uygulanması için başvuruda bulunabilirsiniz.

Şikayet ve davalarınızı kendiniz yapabilir ve takip edebilirsiniz. Ya da bir avukat tutabilirsiniz. Avukat tutacak maddi gücünüz yoksa bulunduğunuz ildeki Baro'dan sizin için bir avukat görevlendirmesini isteyebilirsiniz.
Baroların Kadın Hakları Komisyonlarının iletişim bilgilerine aşağıdaki link aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Nilufer Nur 01 Temmuz, 14:30 Şikayet Et
Sana adres te vereyim..Adres:
Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı
Katip Mustafa Çelebi Mah. Anadolu Sok. No:23 D:7-8 Beyoğlu / İstanbul

Kroki için tıklayınız.(Buradan harita göreceksiniz, nasıl gidileceği tarif edilmektedir)

Telefon :
(212) 292 52 31-32
Fax :
(212) 292 52 33

E-mail :
[email protected]

Web :
www.morcati.org.tr

MOR ÇATI Kadın Sığınağı Vakfı
www.morcati.org.tr

meltemim

Daimi Üye
Tepki
295
merhaba canım burcucum benim için uğraşman büyük incelik çok teşekkür ederim ben onların hepsini zamanında aradım tl belki 1 saat konuştuk prosedir çok ağır işliyor sığınma evindede kaldım 1 ay kızım ve bana aylık 125 tl vericeklerdi çıkarken onu bile vermediler baktılar benim elimde para var vazgeçtiler orayı bi görsen içlerinde en iyi bendim öyle dertli insanlar varki benim derdim solda sıfır kaldı çok zor durumda ve şartlardan kaçıp gelmiş bir sürü çaresiz kadın benim derdim en hafifi kaldı orada anlıyacağın devlet de yetmiyor bi yerde yardımlar çok sınırlı bakma sen öyle dediklerine benim sığınmada kurumda yönetici olan bayan psikolog benimde kayınvalidem var bende ondan çekiyorum sabır ediyorum demezmi bitanem oraya gidip devlete sığınmak eşimi dahada bana karşı nefret etmesine sebeb oldu karakol belediye hiç bi çare olmuyor sadece içinden dahada çıkılımaz bir hal alıyor durumlar bide toplumda pek kimse bilmiyor buraları sana bakışları hiç hoş değil yaptığım en büyük hata bana göre oraya gitmekdi benim için bi tanem bunların üstüden 1 yıl geçti RABBİM o günleri bi daha yaşatmsın bir kadın zorda kaldımı önerilen yer hemen mor çatı oluyor ama imkanlar çok kısıtlı oraya gidip 1 ay içinde bi iş bulup çalışman para biriktirmen gerekiyor her yerde olduğu gibi orayıda çeteler eline almış doğru düzgün meyve yok kahvaltı sınırlı pınarın başını tutmuş birileri yiyorda yiyor hiç unutmam 3. bebeğine hamile bi bayan vardı eşi zorla bırakmış ayrılamasın diye canım yemek yiyemiyordu midesinden ben derdim çekinmme git iste versinler peynir meyve suyu anca onları canı çekerdi durumlar berbat oradan kurtuldum hürriyete kavuştum kadına her yer öyle zorki yanlızlık ve çaresizlik zaten ruhen çökmüşsün nasıl çalışıp para kazanıp yuva kuracaksın yanlızlığı ve çaresizliği ben orada iliklerime kadar hissettim tıpkı cezaevi gibi her şey saatli inmessen kaldın aç dışarı dan bi şey alamassın kadın güvenlik girerken çıkarken arar tl yasak bütün görüşme yöneticinin yanında sen yoksun onlar var özelin yok her şeye kendi paranı veririsin paran varsa olur yoksa olmaz çetelere göz yumuluyor şikayet ettim orada çözüm yok her şey yine aynı neyse bunları yazıp canımı va canını sıkmaya hiç gerek yok bana yardımcı olmak istediğin için ALLAH razı olsun kadın dayanışması budur işte canım benim eşim bi kaç gündür iyi bende düşündüm dedim evde kaynanam yok o yokken hayatı kendime zindan ediceğime yaşarım gülerim ne güzel ohh sizde çok yardımcı oldunuz bana çok teşekkür ederim bugün kızım geliyor ona pizza yapıcam sonra çıkıp her gün yürüdüğüm gibi 1 saat yürücem ne olursa olsun kendime bakarım zayıf bir kadın olmak hoşuma gidiyor ve bana çok iş düşüyor sabır sabır anca öyle bu evde rahat yaşarım kör ve sağır olucam artık her şeyi arkama atıcam kendimi dün bugün iyi hissediyorum sanırım depresyondan çıktım sizin sayenizde iyiki sizi tanımışım destek olna derdimi paylaşan bütün arkadaşlara minettarım sizleri seviyorum ben iyiyim

foto_burcu

Aktif Üye
Tepki
137
Ben söyledim ama hiç bilmiyordum oraların nasıl yer olduğunu,şimdi senden öğrendim ,Allah düşürmesin ozaman kimseyi oraya.Hiç bilmiyordum vallahi.O zaman senin yapacağın tek şey var eşine hep güler yüz göstermek.Erkekler güler yzülü hanımları olsun isterler,için kan ağlasa da yüzüne gülersen seni göz ardı edemez,erkekelrin çapkınlık yapmalarının sebebide bu zaten.Sırf güler yüze kanıp gidiyorlar başka şey değil.Benim eşimde az bi suratımı assam gıcık kapıyor bana ,hissediyorum.En ufak birşeyde kızıyor bağırıyor hemen,halbuki sorsana derdimi.Bende karar aldım daha surat asmıyorum ,gülüyorum ,şaka yapıyorum oda ısınıyor bana.Sebep kendileride olsa surat asılınca bu erkekler sevmiyor uzaklaşıyorlar,onLARINda ruhları kararıyor aksine.Birde erkekler sevmiyor pısırık kadını,güçlü kadını severler ama sözlerinin dinlenmesini de isterler.Mesela bir işte çalışsan sözünü o an dinlemesen derlerki bu havalandıda oyüzden sözümü dinlemiyor derler,halbuki hiç alakası yok .Güçlü olman lazım her zaman ama sözünü de dinlemen lazım

foto_burcu

Aktif Üye
Tepki
137
Sen yalnız değilsin bunu unutma güçlü ol,ohh keyfin yerinde olsa .Bulunduğun ortamdan mutlu olmasını bil canım.Kötüde olsa mutlu olmasını bil bitanem

meltemim

Daimi Üye
Tepki
295
merhaba canım ne güzel şeyler yazmışsın yüreğine sağlık yakınlığın için çok teşekkür ederim bi tanem evet öyle olmaya çalışıcam artık başka çözüm yok gibi görünüyor derdimi paylaşıp çözüm üretmeye çalışman beni çok mutlu etti yanlız olmddığımı anladım canım benim sende ne güzel yapıyprsun ve erkekleri ne güzel anlatmışsın hepsi aynı güleryüz istiyor değilmi geçen ütü yaparken kolumu hafifçe yakmışım eşim hiç demezdi geçmiş olsun krem sür iyileşsin dedi ilgilenmesi çok hoşuma gitti kendine iyi bak canımm

OP
G

guzelcem

Misafir
Nilufer Nur 01 Temmuz, 14:28 Şikayet Et
Yavrum öncelikle (0212)292 52 31 ve 32 nolu telefonla görüşüp bilgi alabilir ve yönlendirilebilir..Ve en önemlisi, bu kadının illa evini terketmesi gerekmiyor..Aşağıya yazacaklarımı iyi okuyup anlamaya çalışsın bu hanım..
Şiddet gördüğünüzde evinizi mutlaka terk etmek zorunda değilsiniz. 4320 sayılı “Ailenin Korunmasına Dair Yasa” şiddet uygulayanı evden uzaklaştırabilmenizi sağlar.

Şiddet uygulayan kişi hakkındaki tedbirler geçicidir en fazla 6 ay için uygulanabilir. Gerekiyorsa tedbir kararı tekrar verilebilir.

Mahkeme şiddet uygulayan kişi hakkında aşağıdaki tedbirlere hükmedebilir veya duruma göre başka bazı tedbir kararları da verebilir:

*Aile bireylerine karşı şiddete ve korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunmaması
*Müşterek evden uzaklaştırılarak bu evin diğer aile bireylerine tahsisi ile bu bireylerin birlikte ya da ayrı oturmakta olduğu eve veya işyerlerine yaklaşmaması
*Aile bireylerinin eşyalarına zarar vermemesi
*Aile bireylerini iletişim araçları ile rahatsız etmemesi
*Varsa silah veya benzeri araçlarını genel kolluk kuvvetlerine teslim etmesi
*Alkol veya uyuşturucu madde kullanıyorsa bunları kullanarak şiddet mağdurunun yaşamakta olduğu konuta veya işyerine gelmemesi veya bu yerlerde bu maddeleri kullanmaması.
*Bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması.

4320'den kimler yararlanır?
Aynı çatı altında yaşadığınız eşiniz, çocuğunuz veya diğer aile bireyleri, mahkemece hakkınızda ayrılık kararı verilen veya yasal olarak ayrı yaşama hakkınız olan ya da evli olmanıza rağmen fiilen ayrı yaşadığınız eşiniz size veya çocuklarınıza sözlü, fiziksel, duygusal, cinsel veya ekonomik şiddet uyguluyorsa bu yasadan yararlanabilirsiniz.

4320 sayılı yasa ile size sağlanan haklar ve olanaklar geçicidir, tedbir niteliğindedir. Kocanızın ya da diğer aile bireylerinden birinin size ve çocuklarınıza şiddet uygulaması nedeniyle boşanmak ve/veya ayrıca cezalandırılmasını istiyorsanız başkaca davalar açmanız gerekmektedir.

Daha önce boşanma veya ceza davası açmış olmanız, bu yasadan yararlanmanıza engel değildir. Diğer dava veya davalar devam ederken de bu yasadaki tedbirlerin uygulanması için başvuruda bulunabilirsiniz.

Şikayet ve davalarınızı kendiniz yapabilir ve takip edebilirsiniz. Ya da bir avukat tutabilirsiniz. Avukat tutacak maddi gücünüz yoksa bulunduğunuz ildeki Baro'dan sizin için bir avukat görevlendirmesini isteyebilirsiniz.
Baroların Kadın Hakları Komisyonlarının iletişim bilgilerine aşağıdaki link aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Nilufer Nur 01 Temmuz, 14:30 Şikayet Et
Sana adres te vereyim..Adres:
Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı
Katip Mustafa Çelebi Mah. Anadolu Sok. No:23 D:7-8 Beyoğlu / İstanbul

Kroki için tıklayınız.(Buradan harita göreceksiniz, nasıl gidileceği tarif edilmektedir)

Telefon :
(212) 292 52 31-32
Fax :
(212) 292 52 33

E-mail :
[email protected]

Web :
www.morcati.org.tr

MOR ÇATI Kadın Sığınağı Vakfı
www.morcati.org.tr

ALLAHIM düşürmesin buralara:( cezaevinden bile kötü şartları...

meltemim

Daimi Üye
Tepki
295
merhaba burcucum buraya hep kötü şeyler yazıyorm yaa sizi üzmek istemiyorum zaten herkesin derdi kendine yetiyor olumlu olucam bundan sonra 19 yıllık evliyim ama yine insan başkasının aklına ihtiyaç duyuyor burcu senin tavsiyene uydum kafam 1 haftadır rahat eşim bana karşı çok iyi kızımda geldi sıkıntı bitermi bu hayatta şimdide dündn beri migrenim başladı yatmaktan bunaldım buraya bi bakayım dedim beni merak etme diye bişiler yazayım dedim kızımı yurda göndermicem bana bakıcak yavrum işler ona kaldı canım iyileşeyim senin derdine de bi çare buluruz evelALLLAH sende takma kafana balım işi kapmış formülü bulmuşşun zaten çok öptümm canımm

foto_burcu

Aktif Üye
Tepki
137
Meltemim senin facebook var mı ordanda yazışabilirz.Benim yoktu da yeni açtım ben.Ben formülü buldumda ne oldu sanki .Neyse sen düzelde anlatırım bi ara.Sen şimdi ne yapacaksın ,çocuk yurttamıydı ki,ne yurdu öğrenci yurdumu o.

foto_burcu

Aktif Üye
Tepki
137
Bende üzülünce migrenim tutuyor.Boşver takma kafana birşey ,dünya çok kısa yarına çıkmaya bile senedimiz yok,kırıp kırılmamak gerekiyor aslında.Boşver kimsen yoksa ben varım

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar