Bır donem gırdık ayakkabıyla eve.Hıjyen temızlık bızde yok vs hepsıne katılıyorum ama
Yasadıgım yerde eve gelen herkez ayakkabısıyla gırıyor.Cıkar dıyemıyorsun.Gurbetkusum bende Hollada daydım.Ilk zamanlar denedım soylemeyı ama her defasında olmadı.
Evet ev terlgı var ama sonucda onların ayakkabı ıle gırdıgı yerde ben ne kadar ev terlıgı gıysemde bı ıse yaramıyodu.Bende gırısdekı salonum dısında hıc bı yere mısafır kabul etmıyordum.O kattakı wc yı sadece gelene kullanıyordum.Ne bız ne de kızımın kullanmasına musade etmıyordum.Ama yukarı katlara cıkarken mutlaka cıkarırdık ayakkabılarımızı.Gelen zaten yukarıya nıye cıksın ne ısı var.
Yanı gırıs katını sadece bırılerı geldıgınde kullanırdık ve ayakkabı ıle gelenı de kabul ederdık kendımızde gıyerdık.Bu arada yerlerde halı vs yokdu.Gelen gıttımı hemen hoppp sil.
kedijik cnm buarada yeni ogrenmis oluyorum hollandada kalmis oldugunu acaba neresinde kalmistin hollandanin kimbilir belkide bana yakin bir sehirdir zaten hollanda nekadarcik bir yerki dim....... konuya gelince benim tanidigim cevremdeki turkler geldiklerinde ayakkabilarini cikartirlar yani bizler oyle illa ayakkabi ile girelim diye bir kural yoktur...bencede anlayisli olmali insan gittigin yer rahatsiz olucaksa cikariver... zaten ayakkabi ile rahat edememki hollandali tanidiklarimizda artik biliyorlar kulturumuzu bazilari anlayisli cok sukur zaten essemin dedigi gibide dinimizde temizlik imandan gelir ayakkabi ile namaz kilinan yere girilmez bencedelmaz:ama tabiki saygim sonsuz herkezin dusuncesine-ayse
Canım benım ben Den Helder'da yasıyordum.Malum orada hıc Turk yasamıyor.Zaten oyle ev gezmesı felan yapacagımız Turk dostlarımız da yokdu.Ayrıca orada yasayanların dostlukları da o kadar samımıydı kı benım ıcın ayakkabılarını cıkarmasa da olurdu.Yanlız gecen yıllarımın tek yardımcılarıydı.
Sen hangı sehırdesın guzelım?
kedijik canim evet den heldera hic yolum dusmedi gitmemistim dogru bazi kisilerin dostluklari gercekten cok samimi oluyor tabiki kiramiyorsun ben hengelo (O)da yasiyorum gelmismiydin bilemiyorum cok alistim bu sehire almanyayada cok yakiniz sen bayagi uzakmissin bana peki artik yolun dusmuyormu buralara cok uzun mu kaldin hollandada ayy ben artik hollandada yasamis birini buldumya hemencecik sanki hasret giderecekmis gibi bi his uyandi icimde-ayse soru yagmuruna tuttum senide