Evde Bar Modelleri

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.656
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Eviniz günün yorgunluğunu atmak için en ideal yerlerin başında gelir. Evinizin olanaklarına bağlı olarak dinlenme kısmına keyif de katabilirsiniz. Ev sineması, yüzme havuzu, banyoda jakuzi ya da evde bar dekorasyonu keyfinizi katlayabilir. Hem kendiniz için hem de tanıdıkları ağırlayabileceğiniz keyifli toplantılar için evde bar modelleri seçenekleri neler olabilir, bir göz atalım.

ahsap-bar-mutfakta.jpg

Şöyle hiç rahatınızı bozmadan bir yudum içki içmek için neden onca zahmete katlanasınız? Pekala evinizde ister kafa dinleyeceğiniz ister eğleneceğiniz farklı bir bar köşesi oluşturabilirsiniz. Evde bir bar olması sizin için ya da arkadaşlarınız ve aileniz için de bir değişikliktir. Stoğunuz olduğu sürece herkes favori içeceğiniz ve çerezlerini atıştırmak üzere barı kullanabilir.
bar-tabureleri.jpg

Gelelim evde bar kurmak için gerekli ipuçlarına.
Evde barı nasıl kullanacaksınız?
İlk adım, barı nasıl kullanacağınız konusunda kesin bir fikir sahibi olmanızdır. Her gün kullanacak mısınız? Mutlaka içki içmek zorunda değilsiniz. Evin barını yemek yemek ya da arkadaşlarınızla kahve içerek sohbet etmek için kullanmak isteyebilirsiniz. Her gün içkili bir eğlence düzenlemeyeceğinize göre, günlük ihtiyaçlar için de barın kullanılabilmesi daha iyi olur.
ev-bar-modelleri2.jpg

Bar nereye kurulacak?
Barı yerleştirebileceğiniz farklı köşeler vardır. Çoğu kişi mutfağı tercih eder. Bazı evlerde bodrum katı vardır ve burası gayet uygundur. Salonun bir köşesini bara ayıranların sayısı da az değildir. Kriterleriniz, bazı tesisat ve güç kaynaklarının yerleşim kolaylığı olabilir. Önreğin bir mini buzdolabı için elektriğe ihtiyaç olacaktır. Minik bir bar lavabosu olsun istiyorsanız, bu kez su tesisatını bara ulaştırmanız gerekir. Işıklandırma konusunu da atlamayın. Bunları düşünerek doğru yeri seçmeye çalışabilirsiniz.
evde-bar.jpg

Bir Eskiz Çizin
Çok şahane bir resim çizmeniz gerekmiyor. Aklınızdan geçenleri, barın nereye kurulacağını, kaç sandalye düşündüğünüzü, nasıl bir içki dolabına ihtiyaç duyacağınızı kafanızda canlandırmaya çalışın. Plan yaparak pek çok konuda karar vermeyi kolaylaştırır ve aklınızdakine en yakın sonucu almanız mümkün olabilir. Bar modellerini inceleyin ve kendi mekanınızı fazla kalabalıklaştırmayacak, daraltmayacak bi,r tasarım seçmeye çalışın.
evde-icki-kosesi.jpg

Tasarıma Karar Verirken
Pek çok farklı evde bar modeli olduğunu göreceksiniz. Mekana uygun olanı seçmeniz önemli. Sadece bir masa ve taburelerden oluşan bir bar seçebileceğiniz gibi, içki dolabından lavabosuna, her ayrıntısı düşünülmüş bir barınız da olabilir. Ne kadar yeriniz var, ne kadar bütçe ayırabiliyorsunuz, bunlar barınızın modelini etkileyecektir.
icki-raflari.jpg

Malzeme Seçimi
Klasik ahşap bir tezgah ya da mermer kaplı bir tezgah veya ****l sandalyeli bir bar, hangisini seçeceğiniz evinizdeki diğer mobilyalara ve dekorasyon tarzınıza bağlı olacaktır. Odaya uyan renkleri kullanmaya çalışın. Bar odayla uyum içinde olmazsa mekanı daralttığı ve kalabalık yarattığı hissi doğar.
mermer-bar-tezgah.jpg

Bar Tabureleri
Nasıl bir tabure istediğinizi düşünün. Klasik bar taburelerinden modern tasarımlara dek pek çok seçeneğiniz olduğunu göreceksiniz. Özel tasarımlı, renkli, yüksek ya da yüksekliği ayarlanabilir, retro gibi pek çok farklı model arasından odanın genel dekorasyonuna, renklerine, tarzına uyan tabureler seçmeye özen gösterin. Tabureleri bitiştirmeyin ve barda oturanların sıkışmamaları gerektiğini unutmayın. İki tabure arasında 50 – 60 cm’lik bir boşluk bırakılması idealdir.
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
benim vitrin takımım barlıydı,kaç senelik bu eve taşınırken bar kısmını attım bakalım ne zaman yenilemek kısmet olacak ..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst