hayrunnisayazıcı
Aktif Üye
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı vişne suyu
1 çay bardağı çekirdeksiz vişne
7 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı margarin
1 paket şekerli vanilin
HAZIRLANIŞI
Geniş bir tencereye süt, vişne taneleri, vişne suyu ve şekeri koyarak ocağa alın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Derin bir kapa 7 yemek kaşığı nişastayı koyun ve üzerine kaynayan sütten 1 kepçe alarak nişastayı eritin. Tüm nişastayı tencereye ilave edin. Süt koyulaşmaya başlayınca içine margarin ve vanilini ekleyerek rondodan geçirin ve 1 taşım daha kaynatın. İstediğiniz koyuluğa gelince ocaktan alın ve kaplara paylaştırın. Vişne taneleri yada küçük şekerlemeler ile süsleyerek servis yapın.