Ev Yapımı Patates Cipsi

günce

Daimi Üye
Katılım
21 Ocak 2011
Mesajlar
473
Tepki
658
Puan
93
Konum
izmir
D3197A77665C97C137D818A3BF8.jpg


Malzemeler
2 adet orto boy patates
3 su bardağı sıvı yağ
Su
Tuz

Hazırlanışı:
Patateslerin kabuğunu soyup bol suyla yıkayın
Salatalık, kabak gibi sebzeleri soymak için kullandığımız araç yardımıyla pataesleri incecik dilimleyin
Derin bir kabı suyla doldurup tuz ekleyin ve karıştırın
Dilimlediğiniz patatesleri tuzlu suyun içinde 10dk bekletin
Sürenin sonunda patatesleri iyice süzün

Pişirilmesi:
Sıvıyağı kızartma tenceresine alıp iyice kızdırın. Patatesleri tencereye ekleyip 2 dk kızartın.Kızaran patatesleri havlu kağıt serilmiş tabağa alın. Yağı süzüldükten sonra servis yapın.:1:
 
S

speksoy

Misafir
ya programın adını ve ne zaman yayınlandığını hatırlamıyorum ama eskiden tgrt de biraz kilolu çok güzel bir hanımın yemek programı vardı...hatta elifin mutfağı mıydı neydi adı...her neyse...orda patates cipsini nasıl yaptı biliyo musunuz...yağda kızartmadı...mısır unu ve bir çorba kaşığı yağ, biraz tuz ile karıştırıp yağlı kağıda sererek fırına verdi....denemek kısmet olmadı ama daha sağlıklı olur herhalde...göründüğü kadarıyla da gayet başarılıydı sanki..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst