Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Ev Yapımı Fıstıklı Tahin Helvası

Konu, 'Tartlar,Turtalar,Paylar' kısmında Aşk Sancısı tarafından paylaşıldı.

  1. Aşk Sancısı

    Aşk Sancısı Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2013
    Mesajlar:
    3.876
    Beğeniler:
    2.518
    Ağızda eriyen yumuşacık kıvamı ve eşsiz lezzetiyle herkesin beğenisini toplayacak bu tarifi mutlaka deneyin!

    [​IMG]

    Malzemeler:

    1,5 su bardağı tahin
    2 su bardağı toz şeker
    Yarım su bardağı su
    Çeyrek çay kaşığı tuz
    30 gram çiğ antep fıstığı

    Yapılışı:

    Antep fıstıklarını küçük bir tavada hafifçe kavurun.
    Toz şekeri ve suyu küçük bir tencerede karıştırarak kaynama noktasına getirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
    Derin bir kasede tahini ve tuzu mikser ile çırpın.
    Sıcak şerbeti de ekleyerek 20 saniye kadar çırpın.
    Baton veya dilediğiniz küçük çapta kalıba streç film serin.
    Önce antep fıstıklarını, daha sonra fıstıklı karışımı kalıba dökün.
    Kalıbın kenarlarındaki streç filmi üzerine kapatarak buzdolabında 2 saat soğutun.
    Servis edeceğiniz zaman buzdolabından çıkararak dilimleyerek servis edin.
    Afiyet Olsun​