Ev Temizliğinde Doğal Ürün...

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Ev temizliğinde 1970’li yılların başında birkaç ürün vardı. Arap sabunu, mavi çivit, çamaşır suyu vs. Hatta köylerde çamaşırlar tahtta bir tokaç yardımıyla dövülür, kül ile yıkanırdı. !970’li yıllardan sonra ardı ardına temizlik ürünleri çıkmaya başladı. Hatta bu çıkan ilk ürünlerin adı markasıyla akıllarda kalmıştı. Toz deterjanlardan Tursil 76, Omo; jel bulaşık deterjanı Mintax; bunlardan birkaç tanesi. Hala marketlerden, bakkallardan “Tursil var mı? Omo versene, yeşil mintak verir misin?” gibi sözlerle alışveriş yapılmaktadır.

Önceleri “beyaz” sloganıyla, sonra “bembeyaz, daha da beyaz, ultra beyaz, mega beyaz, beyazdan beyaz, beyaz ötesi vs.” ile devam etti. Hala da devam ediyor!

Bu çılgın tüketim sonucu evimizdeki kimyasal temizleyiciler o kadar arttı ki; bunların bir kısmını sayalım.

Beyazlar için toz deterjan, renkliler için toz deterjan, bebekler için deterjan, elde yıkama toz deterjan, sıvı el sabunu, el sabunu, banyo sabunu, çamaşır suyu, yüzey temizleyici, ahşap temizleyici, fayans temizleyici, yağ çözücüler, yüzey parlatıcı, kireç sökücü, lavabo açarlar, leke sökücüler, fırın ocak temizleyicileri, bulaşık deterjanları, bulaşık makinesi deterjanları, parlatıcılar, tuzlar, yumuşatıcılar, koku verenler, tuvalet koku gidericiler, oda spreyleri vs.

Sayamadığım daha ürün varsa siz eklersiniz artık. Bu ürünleri evde saklamaya yer bulamıyoruz!

Şimdi bir düşünün! Bu kadar kimyasal ürünün 60–90 m2’lik evin içerinde olmasını değil; sadece yayacağı kokuyu düşünün! Bu ürünleri kullandığınız evinizin her tarafını ve eşyalarınızdaki etkilerini düşünün. Hepsine temas ediyor hepsini ciğerlerinize çekiyorsunuz! Küçük çocuklarınız, bebekleriniz ve hatta doğmamış çocuklarınıza bu kimyasalları bulaştırıyorsunuz!

Bir önceki yazıda evde kullanılan temizlik ürünleri ve zararları anlatılmıştı. Şimdi bu kimyasalların yerine geçecek mucize doğal ürünler anlatılacaktır.

İlk olarak her yerde bulabileceğiniz bir ürün;

Beyaz sirke!

Evet! Doğru duydunuz! Sirke sadece salata yapmaya yaramıyor!

Sirke, meyve ya da tahılların fermantasyonu ile edilen doğal bir asittir. Mikropları öldürdüğü gibi, yağ parçalaması ve mineralleri çözme özelliği ile bilinir. Özellikle sanayide kullanılan beyaz sirke eviniz için doğal bir temizleyicidir.
 
OP
kedijik

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Ev temızlıgının yanı sıra bı donem ben kepege karsı da kullanmısdım.Bence buyuk bı mucıze sırke:eek:
 

superisi59

Daimi Üye
Katılım
4 Aralık 2009
Mesajlar
437
Tepki
464
Puan
63
Yaş
59
Konum
tekirdağ
sağolasın kedijikim emeğine patilerine sağlık sirkeyi ben temizliktede kullanırım özellikle cam silmede pırıl pırıl oluyor camlar :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst