Ev Ödevi ve Çocuğunuz

__asli__

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
641
Tepki
448
Puan
63
Konum
Germany
Ev Ödevi ve Çocuğunuz

Ev Ödevi Belki sizler de öğrenciyken ev ödevlerinden pek hoşlanmıyordunuz. Ama şimdi anne baba olarak çocuğunuzun ev ödevleriyle karşı karşıyasınız ve ilginizi esirgememelisiniz. Çünkü; aileleri ev ödevleriyle ilgilenen çocukların okulda daha başarılı, daha hevesli oldukları biliniyor. Çocuğunuz yaptıklarının sizin için önemli oduğunu gördükçe daha iyisini yapmaya motive oluyor. Peki nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Çocuğun okulu ve öğretmeniyle iletişim içinde olun. Sizden neler beklendiğini sorun.

Ödevlerin yapılabileceği uygun bir çalışma ortamı sağlayın. Gerek duyacağı araç gereç el altında olmalı, dikkatini dağıtacak televizyon, telefon gibi şeyler uzakta bulunmalıdır. Artık çoğunlukla gerekli olan bilgisayar ise mümkünse, çocuğun odasında değil evin ortak kullanım alanlarından birinde yer almalıdır.

Bir çalışma programı, düzeni oluşturun. Küçük çocuğunuza yol göstermeniz geekebilecek, büyüdükçe o da kendi düzenini oluşturacaktır. Okuldan gelince biraz dinlenmesi, birşeyler atıştırması gerekebilir. Fakat bilgisayar oyunu, televizyon izleme gibi faaliyetlerin ancak ödevlerden sonra olabileceği alışkanlığını kazandırın.

Ödev yapılırken önerilerde bulunun, ama asla ödevi siz yapmayın. Unutmayın ki onun yaptığı hatalardan da öğrenecekleri vardır. Ödevin asıl amacı kendi kendine düşünmeyi , zamanını planlamayı öğrenmesi, sorumluluk duygusunu geliştirmesidir.

Sınavları, ödevleri, projeleriyle ilgilenin. Sorular sorun. Bitirdiği ödevleri gözden geçirin.

Başarılarını övün, sadece sonucu değil çabasını da takdir edin.

İyi bir örnek oluşturun. Örneğin; o ödev yaparken siz de kitap, gazete okuyun. Böylece okuma ve öğrenmenin ömür boyu sürecek zevkli bir uğraş olduğu mesajını alacaktır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst