Ev kadınlığından patronluğa

єℓєησяα

Daimi Üye
Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
987
Tepki
945
Puan
93
Konum
єℓαzığ
58307.jpg


Onlar evhanımıydılar. Ama şimdi patron oldular. Bakın nasıl?
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlikleri aracılığıyla Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunca (TESK) yürütülen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi kapsamında Eskişehir'de eğitim alan 64 yaşındaki kadın, kendi iş yerini açtı.

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESESOB) tarafından mart ayından bu yana sürdürülen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi meyvelerini vermeye başladı.
ESESOB'un TESK ve AB işbirliği ile hayata geçirdiği eğitimlere katılarak sertifikasını alan kadın girişimci Ayşe Müjgan Kara, düzenlenen törenle kendi iş yerini açtı.
Ayşe Müjgan Kara'nın Dorlion adlı iş yeri ticari araç kullanıcıları için yasal bir zorunluluk olan psiko teknik değerlendirme hizmeti alanında faaliyet gösterecek.
Kara'nın iş yeri açılışını yapan ESESOB Başkanı Ekrem Birsen, başarının, ''başaracağım'' diye yola çıkanların olduğunu belirterek, bu projenin, iyi niyet, azim ve kararlılık ile yapılan hiçbir çalışmanın boşa gitmeyeceğini gösterdiğini söyledi.
Büyük önem verdikleri ve destekledikleri projenin, 2,5 ay gibi kısa bir sürede, beklentilerin çok üstünde bir performans sağlayıp kentin ticari hayatına yeni üretim birimleri kazandırmaya başladığını anlatan Birsen, ''Bu vesileyle, Ayşe Müjgan Kara nezdinde tüm kadın girişimcilerimizi ve projede emeği geçenleri yürekten kutluyorum'' dedi.
Açılışta, Saatçiler Odası Başkanı Ayhan Oskaylar, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Beytullah Solak, Minibüsçüler Odası Başkanı Nezir Kök, Birlik Denetim Kurulu Üyesi Zeynel Ulucan ve iş adamı Harun Karacan katıldı.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst