Etli Yaprak Sarması-Resimli

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
etli_yapraksarmas3.jpg


Malzemeler:

350 gr salamura veya taze asma yaprağı
1 büyük boy kuru soğan
250 gr dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı + 3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin (tercihe bağlı,olmasada olur. Ben lezzetini arttırdığını düşündüğüm için katıyorum)
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Sos için :

Yoğurt, sarımsak
Yapılışı:

Yaprak salamura ise dolmaları sarmadan önce 3 - 5 dakika kaynar suda tutunuz. Eğer yapraklar taze ise bu müddet biraz daha fazladır.
Soğanı yemeklikten ince doğrayınız.
Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı,1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, sıvıyağı , tuz, karabiberi bir kap içinde iyice harmanlayınız.
Etli yaprak sarması zeytinyağlıya nazaran geleneksel olarak daha ufak sarılır. Tencerenin dibini yağlayınız ve içine etli karışım koyduğunuz ve sardığınız dolmaları muntazaman yerleştiriniz.
Kıymaya kattığımız biber ve domates salçalarından kalanları 3 çorba kaşığı sıvıyağ ve tereyağı karışımında kavurunuz. İçine tuz, az karabiber ve toz kırmızı biber koyduktan sonra ½ litre kaynamış su katıp,tenceye dizilmiş sarmaların üzerine dökünüz.
Pişme esnasında yaprakların açılmaması için ters çevrilmiş ufak bir tabak koymayı ihmal etmeyiniz.
Pişirme müddeti orta ateşte 40 dakikadır. Suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz.
Çırpılmış sade veya sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir.
Afiyet Olsun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst