Etli Karnıyarık

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
Etli Karnıyarık

attachment.php



Malzemeler:

4-5 adet patlıcan

İçi için:
300 gr kuşbaşı doğranmış et
Soğan,domates,biber,sarımsak
Tuz ve baharat

Öncelikle tavamızda,etler suyunu çekene kadar pişiriyoruz,çok sertleşmeden soğanını atıp kavuruyoruz.Kalan malzemeleride küçük şekillerde doğrayıp harcın içine katıyoruz,sarımsak lezzetine lezzet katıyor diyebilirim..
Tuz ve baharatınıda en son atıp bir kenara alıyoruz..

Yıkadığımız patlıcanları önceden ısıtılmış kızgın yağda her tarafı kızaracak şekilde çeviriyoruz ve kağıt havlunun üzerinde bekletiyoruz.Patlıcanın yağı çeken özelliği olduğu için yağdan sızdıktan sonra patlıcanın karnını ortadan ikiye kesiyoruz.
Hazırladığımız harcıda katıp,salçalı su yapıyoruz,üzerinede isteğe göre süsleme yapıyoruz.
Afiyet Olsun efenim:buyrun:
 

Ekli dosyalar

  • karnıyarık.jpg
    karnıyarık.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 149

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Bir kere televizyonda görmüstüm, hep aklimda ama yapmak bir türlü kismet olmadi.
Ellerine saglik canim. :huhuu:
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
karniyariga bayilirim
ama itiraf ediyorum hic kendim yapmadim hep hazira kondum
kiymalisini bilirimde böylesini bilmiyodum
demekki neymis kollari sivayip denemek lazimmis:nk:
 

Ahraz

Daimi Üye
Katılım
7 Temmuz 2012
Mesajlar
2.592
Tepki
2.290
Puan
113
Konum
...
Ellerine sağlık:)
Annem de yapar böyle ama patlıcanları ilk önce közler,tadı çok güzel oluyor:cikolata:
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.714
Tepki
84.348
Puan
113
Konum
İstanbul
Oh eline sağlık çok güzel olmuş eminim tadıda çok güzeldir :huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst