Etli Karnıyarık
Malzemeler:
4-5 adet patlıcan
İçi için:
300 gr kuşbaşı doğranmış et
Soğan,domates,biber,sarımsak
Tuz ve baharat
Öncelikle tavamızda,etler suyunu çekene kadar pişiriyoruz,çok sertleşmeden soğanını atıp kavuruyoruz.Kalan malzemeleride küçük şekillerde doğrayıp harcın içine katıyoruz,sarımsak lezzetine lezzet katıyor diyebilirim..
Tuz ve baharatınıda en son atıp bir kenara alıyoruz..
Yıkadığımız patlıcanları önceden ısıtılmış kızgın yağda her tarafı kızaracak şekilde çeviriyoruz ve kağıt havlunun üzerinde bekletiyoruz.Patlıcanın yağı çeken özelliği olduğu için yağdan sızdıktan sonra patlıcanın karnını ortadan ikiye kesiyoruz.
Hazırladığımız harcıda katıp,salçalı su yapıyoruz,üzerinede isteğe göre süsleme yapıyoruz.
Afiyet Olsun efenim:buyrun:
Malzemeler:
4-5 adet patlıcan
İçi için:
300 gr kuşbaşı doğranmış et
Soğan,domates,biber,sarımsak
Tuz ve baharat
Öncelikle tavamızda,etler suyunu çekene kadar pişiriyoruz,çok sertleşmeden soğanını atıp kavuruyoruz.Kalan malzemeleride küçük şekillerde doğrayıp harcın içine katıyoruz,sarımsak lezzetine lezzet katıyor diyebilirim..
Tuz ve baharatınıda en son atıp bir kenara alıyoruz..
Yıkadığımız patlıcanları önceden ısıtılmış kızgın yağda her tarafı kızaracak şekilde çeviriyoruz ve kağıt havlunun üzerinde bekletiyoruz.Patlıcanın yağı çeken özelliği olduğu için yağdan sızdıktan sonra patlıcanın karnını ortadan ikiye kesiyoruz.
Hazırladığımız harcıda katıp,salçalı su yapıyoruz,üzerinede isteğe göre süsleme yapıyoruz.
Afiyet Olsun efenim:buyrun: