Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Etli, Havuçlu Pilav

Konu, 'Pilavlar' kısmında Aşk Sancısı tarafından paylaşıldı.

  1. Aşk Sancısı

    Aşk Sancısı Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2013
    Mesajlar:
    3.876
    Beğeniler:
    2.518
    [​IMG]

    MALZEMELER

    500 gram kuzu kuşbaşı eti
    1 adet büyük boy kuru soğan
    2 adet orta boy havuç
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    2 su bardağı baldo pirinç
    2,5 su bardağı sıcak su
    4 yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı tuz
    1/2 çay kaşığı karabiber

    KAÇ KİŞİLİK?
    5 KİŞİLİK

    HAZIRLAMA SÜRESİ
    40 DAKİKA

    PİŞİRME SÜRESİ
    40 DAKİKA

    Püf noktası:

    Pirinçleri ılık suda beklemeden de pilavı hazırlayabilirsiniz. Önemli olan pirinçlerin duru bir su çıkana kadar bol suda yıkanması.

    Pişirme önerisi:

    Etli bir pilav olduğu için yenibahar gibi baharatları pilava ekleyebilir, pirinçleri dolmalık fıstık ve kuş üzümüyle birlikte kavurabilirsiniz.

    NASIL YAPILIR?

    Sunumuyla göz kamaştıracak katlı pilavı hazırlamak için; bol suda yıkadığınız pirinçleri ayrı bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar ılık su ve tuz katıp, 15 dakika kadar bekletin.

    Kabuğunu soyduğunuz havuçları, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Kuru soğanı ince piyazlık şeklinde doğrayın. Yağlı kısımlarını temizledikten sonra bol suda yıkadığınız kuşbaşı kuzu etlerinin suyunu süzdürün.

    2 yemek kaşığı tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin.

    Kuşbaşı kuzu etlerini renk alana kadar yüksek ateşte soteleyin. Piyazlık doğradığınız kuru soğanı katıp 3-4 dakika daha soteleme işlemini sürdürün.

    Zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Rendelediğiniz havuçları hafif bir renk alana kadar soteleyin.

    Kalan tereyağını ayrı bir tencerede eritin. Suyunu süzdürdüğünüz ılık suda bekleyen pirinçleri, şeffaf bir görünüm alana kadar orta ateşte kavurun. Haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın.

    Sıra geldi tüm malzemeyi, kuru soğanla birlikte kavrulan kuzu etlerinin bulunduğu tencereye kat kat yerleştirmeye.

    Tencerenin tabanında boşluk kalmayacak şekilde kuzu etlerini yayın. Kavrulan kuru soğanların etlerin üzerinde kalmış olmasına özen gösterin.

    Hafif bir renk alana kadar sotelediğiniz havuçları tencereye alın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

    Haşlanmış nohutlarla birlikte kavrulan pirinçleri havuç katının üzerine boşluk kalmayacak şekilde yayın.

    Tuz, karabiber ve sıcak suyu ekledikten sonra pilav tenceresinin kapağını kapatın. Pilavı, kısık ateşte 15 dakika kadar kapağını açmadan pişirin.

    Göz göz pilavın üzerini kağıt havlu ile örttükten sonra tencerenin kapağını kapatın ve bu şekilde 10 dakika kadar dinlendirin.

    Her katında ayrı bir lezzet olan dinlenen pilavı, ters çevirip geniş bir servis tabağına çıkardıktan sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
     
    nk83 bunu beğendi.
  2. nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    Davet sofraları için güzel bir tarif olmuş :eek:
     
    Aşk Sancısı bunu beğendi.
  3. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Aşk Sancısı

    Aşk Sancısı Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2013
    Mesajlar:
    3.876
    Beğeniler:
    2.518
    Ye beni diye bağırıyor resmennn :ne:
     
    nk83 bunu beğendi.
  4. aslikapci

    aslikapci Üye

    Kayıt:
    18 Eylül 2014
    Mesajlar:
    73
    Beğeniler:
    19
    çok şık görünüyor ve besleyici.