Malzemeler:1 paket etimek
1 litre süt
1 su bardagı şeker
yarım su bardagı un
2 yemek kaşıgı mısır nişastası
1 paket vanilya
50 gr margarin
1 paket krem şanti
kırılmış ceviz
1 su bardagı sütŞerbeti için :3 su bardagı su
2 su bardagı şeker
biraz limon suyu
Yapılışı:şekerimizi kısık ateşte yakıyoruz .şeker eridikten sonra üzerine yavaş yavaş kaynamış 3 su bardagı suyu döküyoruz bir taşım kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu sıkıp ocaktan alıyoruz.Bir tencereye sütü,unu mısır nişastasını,şekeri koyup ocaga alıyoruz sürekli karıştırarak pişiriyoruz koyulaşınca ocaktan alıp içine margarini ve vanilyayı katıyoruz.Mikserle 10 dakika karıştırıyoruz.Etimekleri borcama diziyoruz üzerine şerbeti döküyoruz.Ilınan muhallebiyi etimeklerin üzerine güzelce yayıyoruz,soğuduktan sonra üzerine krem şanti sürelim.Dolapta 4 5 saat bekledikten sonra bol cevizle süsleyelim..Afiyet olsun..
1 litre süt
1 su bardagı şeker
yarım su bardagı un
2 yemek kaşıgı mısır nişastası
1 paket vanilya
50 gr margarin
1 paket krem şanti
kırılmış ceviz
1 su bardagı sütŞerbeti için :3 su bardagı su
2 su bardagı şeker
biraz limon suyu
Yapılışı:şekerimizi kısık ateşte yakıyoruz .şeker eridikten sonra üzerine yavaş yavaş kaynamış 3 su bardagı suyu döküyoruz bir taşım kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu sıkıp ocaktan alıyoruz.Bir tencereye sütü,unu mısır nişastasını,şekeri koyup ocaga alıyoruz sürekli karıştırarak pişiriyoruz koyulaşınca ocaktan alıp içine margarini ve vanilyayı katıyoruz.Mikserle 10 dakika karıştırıyoruz.Etimekleri borcama diziyoruz üzerine şerbeti döküyoruz.Ilınan muhallebiyi etimeklerin üzerine güzelce yayıyoruz,soğuduktan sonra üzerine krem şanti sürelim.Dolapta 4 5 saat bekledikten sonra bol cevizle süsleyelim..Afiyet olsun..