Eti Puf Kurabiye 2

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
eti_puf_kurabiye.jpg


Malzemeler:

250 gr tuzsuz tereyağ

1 su bardağı pudra şekeri

1 büyük boy yumurta

2 ml. rom

1 vanilya

aldığı kadar un

Hazırlanışı:

Tüm malzemeler yoğurulur yumuşak bir hamur hazırlanır. Bir dondurma kepçesi yardımı ile kurabiyelere şekil verilir. 170 derecede pişirilir. Üzerine benmari ile erttiğimiz 2 pk bitter çikolata ile süslenir. Afiyet olsun.
alıntı:cikolata::cikolata::cikolata:
 

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.649
Tepki
86.055
Puan
113
Konum
✩Yazar Odası✩
Öyleymiş
sarhos.gif

------------

Rom (içki)

Rom, Şeker kamışı suyu, melası ve damıtılmasından arta kalan vinas, su ile karıştırılarak şıra oluşturulur. Kuru üzüm de kullanılır. Şıra 48 saat ile 5 gün arası bir süre mayalandıktan sonra damıtılır. Meşe fıçılarda eskitilip süzüldükten sonra içmeye hazır hale gelir. Şeker kamışı üretilen yerlerde yaygınca üretimi yapılmaktadır. Alkol derecesi en az %38'dir. Yüksek alkollü bir içkidir.

Orta Amerika, Latin Amerika ve Karayip Adalarında üretimi ve tüketimi yaygındır. Light rom sınıfından Bacardi en bilinen çeşididir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst