Eti Puf Kurabiye 2

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
eti_puf_kurabiye.jpg


Malzemeler:

250 gr tuzsuz tereyağ

1 su bardağı pudra şekeri

1 büyük boy yumurta

2 ml. rom

1 vanilya

aldığı kadar un

Hazırlanışı:

Tüm malzemeler yoğurulur yumuşak bir hamur hazırlanır. Bir dondurma kepçesi yardımı ile kurabiyelere şekil verilir. 170 derecede pişirilir. Üzerine benmari ile erttiğimiz 2 pk bitter çikolata ile süslenir. Afiyet olsun.
alıntı:cikolata::cikolata::cikolata:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Ay bu da çok şeker o tabağın hepsini saniyede yutarım herhalde :hihi:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Öyleymiş
sarhos.gif

------------

Rom (içki)

Rom, Şeker kamışı suyu, melası ve damıtılmasından arta kalan vinas, su ile karıştırılarak şıra oluşturulur. Kuru üzüm de kullanılır. Şıra 48 saat ile 5 gün arası bir süre mayalandıktan sonra damıtılır. Meşe fıçılarda eskitilip süzüldükten sonra içmeye hazır hale gelir. Şeker kamışı üretilen yerlerde yaygınca üretimi yapılmaktadır. Alkol derecesi en az %38'dir. Yüksek alkollü bir içkidir.

Orta Amerika, Latin Amerika ve Karayip Adalarında üretimi ve tüketimi yaygındır. Light rom sınıfından Bacardi en bilinen çeşididir.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Konmasada olur bence koku yada hafif tat veriyordur başka bir numarası yok bence tarif üzerinde...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst