Eskidim, özledim...

iReM

Daimi Üye
Tepki
539
En kötüsü en acımasızı özlemenin bu şekli herhalde.
Uzaktakini özlemeyi biliyorum. Dönecek olanı özlemek ya da dönmeyecek olanı ölüp gideni arkadaşını anne babayı çocuğunu özlemek.
Ya da duyguları özleyebiliyor insan. Gülmeyi özlemek gibi. Ya da ağlamayı. Âşık olmayı sevmeyi belki kavga etmeyi bağıra çağıra?
Bir de cansız şeyleri özlemek var mesela. Gittiğin bir şehri özlemek deniz kenarını özlemek evini özlemek ya da. Bir fincan çayı sıcacık simidi mis kokulu kahveyi ilkbaharı bir şarkıyı dinlemeyi.
Ama en çözümsüzü bu! Eskiyi özlemek. Eskidiğini kabul etmek zor galiba. Geri gelmeyişinden gelmeyeceğini bildiğinden belki de. Her ne olursa olsun sebebi özlemenin en zor şekli bu işte.
Geride kalanla yaşadığın zaman arasına sıkışıp kalıyorsun. O mu gerçekti? Bu mu gerçek? Hiç beklemediğin bir anda yaramaz çocuklar gibi çıkıveriyor ortaya eskiyenler. Bambaşka şeyler düşünürken bir bakıyorsun bir kapı aralığından sızıveriyor içeri. Kimi gülümsetiyor kiminde bulutlanıyorsun aniden. Aklın kabulleniyor eskilerin eskidiğini ama içinde bir şey kanıyor yine de. İşte o kanayan yerde kabuk bağladığında artık sen de "bitti" diyorsun."Eskileri özlemek bitti."
Diğer hiçbir şeyi özlemek bitmiyor da eskiyi özlemek bitiyor. Umudunu kaybettiğin için midir özlemekten yorulduğundan mıdır bilinmez ama bitiyor. O çok acıtanlar hatırlanmıyor bile. Ne garip! Asla unutulmaz dediğin şeylerin üzeri yavaş yavaş örtülüyor. Ama çok yavaş! Bu yüzden de bu kadar sancılı değil mi zaten?
Eskiyen her şey senin içinde eskidiğinde ama gerçekten eskidiğinde yenileri eskitmek için ileri bakmaya başlıyorsun. Arkana asla bakmamak üzere yola devam ediyorsun.

Arzu Bahar

ece

Daimi Üye
Tepki
367
Cok guzel ellerine saglik.

Ama benim icimde hala eskimedi
eskiyen seyler ozellikle canimi acitanlari unutamiyorum
coooook aci cekiyorum dusundukce
hic olmadik bi anda aklima geliyor ama canim yaniyor
elimden gelen sadece aglamak
zamana ihtyacim var biliyorum ama
soylermisiniz o zaman neden bir turlu gecmiyor yoruldum icimdekiler neden eskimiyor?????????????

peri_kizi

Daimi Üye
Tepki
292
evet cnm cok guzeldiii sagolll...
ozlem hepimiz cekiyoruz, kimimizin yasayamadiklari, kimimizin icinde kalan uhdeleri, kimimizim yasanmisliklari.... ben ailemi sevdiklerimi cok ozluyorum, yasadigim eski yerleri cok ozluyorum, suzamanima gore kiyasladigimda maddi acidan iyi degildik ama okadar mutluydukki? bi masaya oturur annem babam ben kardesim kahvaltilar yapardik, hele ramazanda sahur zamani, babam beni zorla kaldirirdi :) kardesimle okula giderdik, inanin bazen yol parasi bile bulamazdik...ama elele tutusup giderdik okulumuza ...kardesimi kim aglatirsa cikardimù karsisina , korurdum onu :) bazen ben yemez ona yedirirdim, annem oyle ablalik yapmaya alistirmisti beni :) babam balikciydi, daha gun dogmadan buyuk kayiklarin sesleri gelirdi deniz kenarindan evimize dogru... derdim icimden simdi gelir babam..ozamanlar pek hoslanmazdik birbirimizden ama simdi iyi bir adamcaz olmusss, arada gidip onuda goruyorum, emegi azda olsa gecti bize istee...
bekarlik gunlerimmm, arkadaslarla kacamaklarimiz, nelerrr nelerrr...
ozlem duydugum cok sey var herkesinde oldugu gibi.....

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.149
En kötüsü en acımasızı özlemenin bu şekli herhalde.
Uzaktakini özlemeyi biliyorum. Dönecek olanı özlemek ya da dönmeyecek olanı ölüp gideni arkadaşını anne babayı çocuğunu özlemek.
:hhhhhh::hhhhhh:

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.294
Eskiyen her şey senin içinde eskidiğinde ama gerçekten eskidiğinde yenileri eskitmek için ileri bakmaya başlıyorsun. Arkana asla bakmamak üzere yola devam ediyorsun.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar