Esimle sorunlar - cok caresizim

Berivan1987

Yeni Üye
Tepki
20
Merhaba arkadaslar,
önce kendimi tanitmak istiyorum: adim berivan 24 yasindayim 4ay evliyim. Almanyada kaliyorum, esim (24yasinda) türkiyeden geldi.
birbirimizi severek evlendik (yaklasik 6 sene taniyoruz birbirimizi).
Beraber kaldigimiz / yasadigimizdan beri cok tartismalar oluyor, beni cok kirip üzüyor cok zaman farkinda bile degil.
O buraya geldiginde hic birsey yapmadi (maddi bakimdan) herseyi ben yaptim ve halen yapiyorum. ondan bunun icin minnet beklemiyorum, ama biraz deger ve kiymet bilsin istiyorum.
Ben calisiyorum, o evde bütün gün. Sabah 6da kalkip genelde aksam saat 6 gibi evde oluyorum, is ve yol beni yeterince yoruyor, eve geldigim zaman bide onun surat asmasina gelemiyorum.
Dün aksam yine öyle oldu, bende odaya gidip tv izledim, o iceri girip bukadar mi diye sordu. Napim sordugumda, sen hic beni sormuyorsun, acmiyim degilmiyim umrunda degil, kadinliginin yap vb laflar söyledi. Kalkip birsey hazirlamak istedim, yok bu saatden sonra istemem dedi.
Halbuki hic öyle degil, ne zaman gelsem, ne kadar yorgun olsamda soruyorum napti ne etti diye. acmidir, cani birsey istiyormu diye. Herseyi bana birakiyor, ben sadece kadinligi degil kocaligida yapiyorum.
Dün o tartismada sen napiyorsun, bütün yük benim omuzlarimda diyecekdim, ama daha cok sinirlenir diye demedim. Onu gercekden seviyorum, ama yinede cok mutsuzum ve kendimi yanliz hiss ediyorum.
Ona nasil davranicagimi bilmiyorum, aranizda bu tür seyleri yasayanlar varmi? Ne yapmami tavsiye edersiniz? Onunla konusun demeyin bana, ne zaman konussak daha kötü oluyor, hakli oldugum yerde beni suclu cikaramaya calisiyor, dedigim laflari ceviriyor ve genelde daha beter oluyor.
Gercekden caresizim, yardim ede bilirseniz cok sevinirim.

Saygilarimla
Berivan

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.503
Güzelim sen bu konuda gerçekten haklısın.Evliliğin bütün yükü senin omuzlarında.Nekadar taşıyıp nekadar kaldırabilirsin bilmiyorum Sen işteyken eşin madem çalışmıyor evde yemek yapabilir.Sen eve gittiğin zamanda güzelce yiyip kaldırırsınız ve inan bana şuan aslında hiçbir yükün yok.Birde yarın öbürgün çocuğun olduğunu düşün.İşe gideceksin yorulacaksın,eve geliceksin bidünya iş üstüne birde anlayışsız bir koca ve senden bişeyler bekleyen küçücük bir bebek.Ne yapıpta eşini değiştirmeli bilmiyorum canım ama evliliğin sorumluluğu tek kişinin üstünde olmamalı.

madem sana bana kadınlık yap diyor.oda evin adamı olsun işe girsin çalışsın.sende gerekirse evinde dur sadece sil,süpür,yemek yap eşinle ilgilen.Bunun böylesine bu yakışır.kendini yıprattığına bile değmez

H

Hera

Misafir
berivan Bir adım sen bir adım Eşin Gelirse Evlilik yürür ve karşılıklı sorunu konuşarak çözebilirsin Güzelce Al karşına Konuş sanıyorum onu yaşadığın Şehre ve evine Eş olarak Seçerken neler yaşayabileceğinizi birbirinize neler Vaad ettiğinizi Az Çok tahmin etmişsindir bunları konuş konuşmadan çözülmez

OP
B

Berivan1987

Yeni Üye
Tepki
20
evet canim, yanlislikla baska bi yerede yazdim.
cevaplariniz icin tsk ederim, kendimi üzmeye degmedigini biliyorum, ama inanki ellimde olmayan birsey. cok bu tür basit tartismalardan sonra o hic birsey yokmus gibi davraniyor, gülüp yapip ediyor. ben yapamiyorum. bende takmamaya calisiyorum ablamla kardesimle onun gibi keyfime bakmaya calisiyorum. ama olmuyor, yüzüm gülerse gözlerim aglar.
hep o üzülmesin duygusu var icimde, almanyaya geleli daha 4ayi oldu, belki daha alismadi falan gibi düsüncelerim var, bende bilmiyorum niye bukadar düsünüyorum, hak etmedigini bildigim halde yine herseyi yapiyorum ona. :( off kizlar ne yapicagimi bilmiyorum

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.441
--------------------------------------------------------------------------------

Berivan kırıp üzdüğünün farkında bile değil diyorsun.O zaman ne yapıyorsun kırıldığını belli ediyorsun.
Birde sinirlenir ne demek sinirlensin paşa evde yatıp neye sinirleniyormuş anlamadım.
Evde yatmaya meraklı ise gitsin anasının evinde yatsın.Ben kadınında erkeğinde çalışması taraftarıyım.Her ikiside herişi paylaşmalı.Şartlara göre uyum sağlayıp,diyelim eşin iş bulamıyor sen çalışıyorsun o zaman eşin evdeki yükü almalı yapabildiği kadarını paylaşmalı.
Yani kimse kimseyi sömürmesin çünkü bir yerde patlar bu patlama ne kadar erken olursa iyidir.

elasu

Daimi Üye
Tepki
3.393
canım eşin niye çalışmıyor belli bir sebebi var mı?
sen çalışıyorsun diye adam gurur yapıyor, bir nevi suçluluk psikolojisini bastırmaya çalışıyor olabilir
Konuşmayı denesen.Çünkü bazı erkekler gurur yapar istemeden olsada karşısındakini kırar
Bazı erkeklerin ise huyu suyu budur ve değiştiremezsin.Seni kırdığının bile farkında değildir söylesen bile ben ne yaptım ki der.
Bunu anlaman yıllarını alacak ama sence şuan senin eşin hangi erkek gurubunda.

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.521
daha 4 aylık evlisin ve şimdiden sorunları konuşup çözemiyorsunuz berivan,
nasıl başarırsın bilimiyorum ama bunu aşmanız lazım:dertli:

çünkü daha önünüzde uzun yıllar var...
konuşmadan tartışmadan hiç bir şey çözülmez

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.503
Konuşmadan bu olaya çözüm bulamazsınız.Susarak ve sadece sen idare ederek nereye kadar gider?3 ay 5 ay belki 3 yıl ama inan bana eninde sonunda patlak verir.Çocuğunuz olmadan mutlaka hayatınızı bir düzene sokun derim.yerine göre tatlı dille yerine göre sert bişekilde ikaz etmeni öneririm.

Öncelikle eşinin mutlu olup olmadığını sor.Alıştınmı buralara,iş bulmak istermisin diye gir konuya.o anlatsın mutsuz olduğu yanları sen anlat derken inşallah bir çözüm yolu bulursunuz.

Allah yardımcın olsun.

M

madesam

Misafir
evliliğin ilk dönemlerinde sorunlar mutlaka yaşanıyor ben de bir konu açmıştım buraya ordan biliyorum:) ama bu iş mevzu can sıkıcı evde ne yapıyor bütün gün kusura bakma ama işsiz güçsüz adam sana sarıyor hem sen çalış o yesin hem bir de kadınlık beklesin yok öyle iş... buna bir çözüm bulman lazım en kısa zamanda kızgün olduğu değil sakin olduğunda ona bu konuyu aç derim ben.. allah yardımcın olsun

OP
B

Berivan1987

Yeni Üye
Tepki
20
Merhaba elasu,

cevabin icin tsk ederim, gururuna dokunuyordur herseyi ben yapiyorum diye. Gurulu biridir, ama ben napa bilirim ki. Bende calisamasam nasil olur?
Bence bizim durumuzda gurur yapmanin zamani degil, tamam o erkekdir, belki bizden farkli düsünüyor, ama bunun onunda anlamasi gerekiyor.
yani cocuk degil ya, oda görüyor nasil her ay hesap falan yaptigimi, herseyi yanliz yapiyorum, isden sonra ev isi var, ona zaman ayirmaya calisiyorum, ama bende sadece bi insanim gücüm bi yere kadar yetiyor.
Inan bende onunla bunlari konusmak isterdim, bir kac kez denedim, ama ya beni suclu yerine koyup geciyor, yada ortada kesip tmm tartismiyalim bunlar diyor. Ben daha ne yapa bilirim ki?

tobe

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Tepki
3.766
konuşmakla alakası yok bence kocasındaki işsizlik psikolojisi iş bulmadan ilişkileri kolay kolay özellikle konuşmakla düzene girmeye bilir diye düşünüyorum....
Şimdi o da seni kaybetmekten korkuyor bu korkusundan emin olmak için de seni sınıyor bence senin onu sevdiğindedn de çoook seviyor canım seni....

füreyya

Daimi Üye
Tepki
2.320
canım şu anda hem evliliğiniz çok yeniymiş, hemde eşin yepyeni bir ülkeye taşınmış!
en az iki sene hiiiiçbirşeyi kafana takmamaya evliliğin bu en zor dönemlerini mümkün olduğunca hasarsız bir şekilde atlatmaya çalış.
Görüceksin bak zamanla herşey oturacak, ortalık süt liman olacak inş :sirin:

enise_

Daimi Üye
Tepki
1.923
konuşmak çözüm olmaz bencede daha etkili bi yöntem bulmanız şart.iş bulamıyomu bulmak mı istemiyo buda önemli bence.tavrınızı koyun derim korkarak bi yere varamazsınız evlilik bu oyun değil evde yatmakla koca olunmaz sizdende kadınlık yapmanızı bekleyemez bu haliyle.ne kadar doğru olur bilmiyorum ben evli değilim ama ben olsam ev işlerini yemeği herşeyi bırakırdım.madem suya sabuna dokunmuo.erkekler nasıl çalışırken karılarından iş bekler bişeye dokunmazlar bende aynı öyle davranırdım umarım sorununuz hallolur kendinizi ezdirmeyin bence Allah yardımcınız olsun

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar