Eşimle Anlaşamıyorum.

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.299
309381769a7e463c517pk5.jpg

EŞİMLE ANLAŞAMIYORUM

Eşlerin anlaşamamasının üç sebebi vardır;

Manevi sorunlar,
maddi sorunlar
ve çevrenin etkisi.

Allah insana öyle bir beyin vermiş ki, problemlerin bütününü çözebilir. Eşler arasında maddi durum sorun olmamalı. Durum ortada. Ne kazanıyorsak, onu yiyeceğiz. Bu dünyada pek çok fakir zevk içinde, huzurla yaşamıştır. Pek çok zengin de rahat bir nefes alamadan göçüp gitmiştir.

“Et getir, ekmek getir, baldan da haberin olsun. Et yok, ekmek yok, halden de haberin olsun.”

Manevi sorunlar tesettür, ibadet veya cinsel hayat yönünden olabilir. Böyle problemleri yaşayanlar uzman kişilerin desteğini alabilir. Dindar ve ehil birine danışıp “Benim şu şu problemlerim var, ne yapabilirim, nasıl halledebilirim ? derse,Allah ’ın izniyle o kişinin söylediği ona şifa olur. Amma dinlerse.
Evlilik , matematik hesabı gibi değildir. Şöyle davranırsak şöyle olur, böyle yaparsak böyle olur gibi teknik hesaplar evlilikte tutmaz. Kişi kendi çözümünü önce kendi bulmalıdır.
İnsan yaprak gibi olmamalı. Yaprak , esen rüzgara tabidir. Evlendiğimde annem yanımdaydı. Şöyle düşündüm.

Bu annemdir, bu da karımdır. Her ikisinin de hukukunu korumalıyım. Evliliği kötü yöne sürükleyen huylardan biri de laf taşımaktır. Laf taşımak cahillerin işidir. Düşüncesi kıt olanlar, ne yaptığını bilmeyenler, taşı nereye attığının farkında olmayanlar taşıdıkları lafla kafa kırarlar.

Kavga, ailede yaşanabilecek en kötü durumdur. Evlilikte sorunlar varsa, eşler her şeyi bırakıp oturup düşünmeli; “Ben neyim, ne yapmam gerekiyor ?

sorunlarına cevap aramalıdırlar.

Genç bir hanım bana, “Eşimle anlaşamıyorum.” dedi . Al eşini karşına ve eşine, “Kocacığım, biz mesut olmak için evlendik. Fakat anlaşamıyoruz. Nasıl hareket etmemi istersin ? Seni nasıl memnun edebilirim, onları söyle de yapayım. Mutluluğumuz için ben bir adım atmış olayım.” De, dedim.

Kadın hemen itiraz etti;
“Ben onun köle simiyim ? O benim istediğimi yapsın !” “Bu düşüncenden vazgeçebilir misin ? dedim. “Hayır” dedi.
Yaşlandıkça insanların huyları kemikleşir. Değişmez, yeni bir şekle girmez. Ben böyleyim, diye inat eder. O inat, aileyi tarumar eder. Küçük anlaşmazlıklar ve gereksiz inatlar büyük dertlere sebep olur.

İki şoför yarışa çıkıyor ve ikisi de kaza yapıyor. Yollar yarışmak için değil, gideceğimiz yere ulaşmak içindir. Evlilik üstünlük gösterme meydanı değildir. “Nasıl mutlu olunur ?” sorusuna cevap arama yeridir.

Rahat olmanın, huzurlu olmanın en iyi yöntemi, eşinin iyi taraflarını görmektir. Bu şekilde denge sağlanır. Eşinin huyları yüzünden kendini heba eden, uçurumdan yuvarlanan insanlar tanıyorum. Adamın huzuru yok ne yapsın ! Şu kocaman dünyada bir yere sığamıyorlar. “Ben de sakin bir hayat istiyorum! diye teselli isteyen insanlar gelirdi bana. “Sabret “ derdim. Konfor yerinde. Gezmedikleri, görmedikleri yer kalmamış. Öyle bir noktaya gelmiş ki, mutluluğu başkalarıyla kuracağı ilişkilerde arayacak amma, insanlardan korkmuş.

Kadın kocasının, koca da karısının her istediğini yerine getiremez. Asıl anlaşmazlık bundan çıkıyor. Gözlemlediğim kadarıyla evlilikte yapılan en büyük hata “anlayışsızlık” Kadın da erkek de, eşinde İslamiyet’in esaslarını görmek ister

Evin reisi, İslamiyet olmalıdır

Hekimoğlu İsmail

G

guzelcem

Misafir
Evin reisi islamiyet olsa boşanmalarda eminim ki azalırdı..çok doğru söylediniz katılıyorum size boşanma işini hukuk çok kolaylaştırdı kadın benim haklarım var bana birşey yapamazsın diyor haliyle kocanın da tepesi atıyor, hukuk boşanma değil boşanmamaya el atmalı:alsana:

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
“Et getir, ekmek getir, baldan da haberin olsun. Et yok, ekmek yok, halden de haberin olsun.”işte bu söze çok karşı ve kızarım
hiç bir zaman böyle ve buna benzer söz kullanmadım
yeri geldi biz ekmek soğan yedik kimseye duyurmadım anasına babasına nede benim aileme
yeri geldi daha şahını yedik
iki insan hayat paylaşıyorsa kuru ekmegede eşiyle razı olması gerek
ama şu varki ne acı cevrenin yuvaya karışması işte ben buna pek tahamül edemiyorum

ailesinin baskısı var az buz tartışmalarımız ondan azcuk

suzan_78

Daimi Üye
Tepki
721
bu güzel paylaşımınız için bende teşekkür ederim gerçekten son cümlelerdeki gibi anlayışsızlık insanları bazen içinden çıkılmaz bir hale getiriyor yaptığımız yanlışları birazda suratımıza çarparcasına okudum ve çokda güzel bir yaklaşımla ele alınmış insan eşini düşünerek şöyle bir eline iyi huylarını bir elindede hoşlanmadığı kötü huylarını alacak acaba benim için hangisi daha ağır basıyo evlilik akdi gerçekleşirken iyi günde kötü günde hastalıkta ve sağlıkta diye söz verip peki ondan sonra ne oluyorda bir zaman sonra evliliklerimizi bitiriyoruz acaba empati kurabiliyormuyuz bencil olmadan gurur yapmadan neden bazı şeyleri düzeltmek adına ilk adımı biz atmıyoruz evlilik gerçekten kutsal bir müessese çocuklarda bu güzel bahçenin meyvaları dilerim herkes bende dahil elimizi taşın altına koyup tekrar bir düşünelim acaba doğrumu yoksa yanlışmı yapıyorum diye terar teşekkürler sevgiler

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.299
Çok doğru söylemişsiniz arkadaşlar.

Zaman geliyor varsa bolluk içinde yaşıyoruz,yoksa olanla yetinmeyi de bilmeliyiz.

Huzurumuz olsun da tek yiyecek ekmeğimiz aşımız az olsun.

En önemlisi huzur,sağlık,mutluluk,karşılıklı anlayış ve sevgi...

Dahası var mı?

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
mesela bazen çevre etkisiyle düşünüyorum maddi yönden çok iyi değiliz neden böyle oldu filan die ama bazen de böyle yazıları ya da tv de haberleri görünce ne var bizim maddi durumumuzda evimiz var tepemizde yemek işstediklerimizi alabiliyoruz dışarda beyendiğim bişey görünce alabiliyorum mesela ee daha ne olsun diye şükrediyorum hayatta hiç bi zaman aç gözlü olmadım ama çevrenin etkisinde kalmamak lazım:eek:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar