Eroinle Dans * Canan Tan

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
altin9789752111325_tn.jpg


Yazarı : CANAN TAN
“Eroin konusunda, bilimsel ya da günlük tarzında, pek çok kitap yazıldı. Türk ya da yabancı, günlük tutan eroin bağımlıları, anılarını paylaştılar okurlarla. Bulanık kafalarıyla, edebi kaygı gütmeden, bulutların üzerindeki serüvenlerini anlattılar.
Gerçek anlamda bir “eroin romanı” yazmak isteyişim bundan,” diyor Canan Tan.
“Beyinlerin damağında edebiyat tadını duyarak da okunabilmeliydi eroinin hikayesi... Romandaki karakterlerin hepsi hayal ürünü. Ama yaşadıkları öylesine gerçek ki... Eylül’ü, Dünya’yı ya da Alev’i değilse bile Ayşeleri, Zeynepleri, Özgeleri bulabilirsiniz yakın çevrenizde...”

Eroinle Dans, yalnızca bir eroin öyküsü değil. Sigara ve içkiyle başlayıp esrar, kokain, sakinleştirici ya da uyarıcı haplarla süren, uzun, upuzun bir yolun son noktası eroin.
Merak, macera arayışı, çarpık ilişkilerin yaşandığı arkadaş çevreleri, rastlantı sonucu içinde bulunulan topluluğa uyum çabaları, bu konulara en uzak duran kişileri bile nasıl da içine çekebiliyor. Romanın iki kahramanı Eylül ve Dünya’nın başına gelenler de bunlardan farklı değil.
Eylül, ailesinin biricik prensesi; el bebek gül bebek büyütülmüş en iyi okullarda okutulmuş pırıl pırıl bir genç kız. Yolundan sapmasını haklı çıkaracak hiçbir dayanağı yok. Ancak, çok güçlü arkadaşlık ve dostluk bağları bazen bataklığa sürükleyebiliyor insanları. Eroinle Dans, hem güçlü bir arkadaşlığı, hem de böylesine güçlü bir arkadaşlığın sonuçlarını anlatıyor.
 

minik

Yeni Üye
Katılım
26 Temmuz 2008
Mesajlar
1
Tepki
2
Puan
3
Konum
İzmir
Etkileyici ve akıcı bir dille yazılmış harika bir kitap. Uyuşturucunun insanları nasıl ele geçirdigini anlatılıyor.Gerçekten harika bir kitap.Bir de Canan Tan'ın anlatımı çok güzel.Herkeze tavsiye ediyorum.
 

munise

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
540
Tepki
365
Puan
63
Yaş
46
Konum
izmir
bu kitabı bende okudum özellikle ergenlik dönemine girmiş çocukları olan aileler tarafından okunursa bilinçli olurlar,her evde bulunması gereken bir kitap canan tan'ın diğer kitapları da çok güzel benim favorim ''piraye''herkese tavsiye ederim.
 

B@H@R

Yeni Üye
Katılım
24 Ağustos 2008
Mesajlar
11
Tepki
11
Puan
3
Konum
ANKARA
bu kitabı okurken beni etkileyen tek konu eroyin değildi..kitabın ana konusu eroin ama kızın arkadaşları için ailesine neler yapyığı da çok ilginçti. bence önemli olan bi uyuşturucu bağımlılığı değil aileyle olan bağın koptuğu anda bir gencin başına gelebilecek olanlar..bu kitabı her gencin okumasını tavsiye ederimm..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst