Ermeni Usulü Yaprak Dolması

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
MALZEMELER:
1,5 su bardağı zeytinyağı
5 bardak soğan (mikserde rendeliyorsun)
1 su bardağı ve biraz daha pirinç (yıkanacak pirinç)
Yarım su bardağı ve fazla limon suyu
1,5 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 demet dereotu (küçük küçük kesilecek)
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 kaşık tatlı şeker
300 gr dolmalık yaprak (kaynatılacak)
HAZIRLANIŞI:
Önce biraz su ile soğanı pişir içine tuz, şeker karabiber, kat pembeleşince ocaktan indir ve soğanları içine yağı, limonu pirinci ve geri kalan malzemeleri kat ve soğumaya bırakın. Sonra dolmaları sarmaya başlıyorsun. Tencereye dolmaları dizdikten sonra tencereden kalan suyu içine ilave ediyorsun sonra bir tabakla tencereyi örtüyor üstüne 1,5 bardak su döküyorsun ve 45 dakika pişiriyorsun (suyunu çekene kadar) soğuduktan sonra tencereden dolmaları çıkarıp afiyetle yiyorsunuz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst