Erken doğuma erken müdahale edilebilecek

gulden81

Aktif Üye
Katılım
27 Ocak 2010
Mesajlar
109
Tepki
65
Puan
28
Konum
istanbul
Amerikalı araştırmacılar beklenmeyen erken doğum riskini önlemeye yardımcı olabilecek bir gen bulundu.Bu gen sayesinde erkendoğumlar normal doğuma dönüştürebilecek.

Amerikalı araştırmacılar erken doğum riskini yaran gen tespit edildi. Erken doğum riskini önlemeye pek çok etken bulunssa da erken doğumların yarısının nedeni bulunamadı.

Prooceeding Of National Academy Of Sciences dergisinde yayımlanan araştırmada doktorların bir kadının erken doğum yapma olasılığı olduğunu önceden teşhis edilmesinde uygun tedavinin uygulanabileceği belirtildi.

Erken doğum riskinin en aza indirgeyecek önlemlerin alınabileneğine dikkat çekildi.
Virginia Commowealth Üniversitesi ‘nde görevli Dr. Jerome Strauss vücuttaki kıkırdak, ligamalar, tendonlar, kemik ve dişler gibi dokuların bileşeni olan kalojen üretimini kontrol edebilen SEPHINH1 adlı bir gen incelendi. Genin az miktarda kalojen üretimine sebep olan element bulundu.


Dr. Jerome Strauss bunun fetus zarlarının zayıflamasına ve bu zarların yırtılma ve erken doğumu tetiklemesinin artmasına yol açtığı hamilelikte önemli olduğunu söyledi.
Strauss hamilelikte oluşabilecek düşük tehlikesinde bu tedavinin nasıl uygulanması gerektiğinin erken doğumu tetikleyen genetik ırksal faktörlereri de önmeli olduğunu vurguladı. Bu genetik çalışmanın erken doğum riski yüksek hamileliklerinin önceden belirleme ve doğumu önlemek için müdahale imkanı olacağını söyledi.

Bebek yardım kuruluşu Tommys2den Prof. Lucilla Poston daha önceki yapılan araştırmaların erken doğumlarda ve gebelikte düşük riskini oluşturan faktörlerin olduğunu kabul ettiklerini söyledi.

Bu yeni bulunan gen ile erken doğum vakaların azaldığını vurguladı. Amerikalı araştırmacıların siyahi kadınların düşük yapma olasılığı daha yüksek olduğu bildirildi. Amerikalı araştırmacılar afrikalı kökenleri bebeklerin düşük tehlikesinin Avrupa kökenli bebeklerden riskinin 3 kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.


 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst