Erkeklerin aldatma sebepleri

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Erkeklerin aldatma sebepleri

Yaşam Koçu ve Evlilik Danışmanı Yeşim Varol Şen, erkeklerdeki aldatma eğilimini şu sebeplere bağlıyor...

attachment.php


• Sorumluluk almayı öğrenememiş olmaları.

• Bir türlü büyüyememeleri. Annelerinin gereksiz korkularıyla her istediklerini önlerine koyarak yetiştirmelerinin lüksünü kaybetmemek için büyümeyi reddetmeleri.

• "Erkek adam çapkınlık yapar" hikayeleri ile büyütülmüş, hayatta en büyük başarının birlikte olunan kadın sayısının çokluğu olduğu zannıyla yetiştirilmiş olmaları.

• Aslında kendi içlerinde değer duygusundan, öz güvenden yoksun birer birey olmaları. Dolayısıyla, onların tabiriyle "tavladıkları" her kadınla kendilerini değerli hissetmeye ihtiyaç duymaları.

• Günümüzün güçlü, akıllı, başarılı kadınının altında ezilip, kendini yanında "daha güçlü", "daha akıllı" hissedebilecekleri, yani genelde eşlerinden aslında daha alt nitelikte kadınlar aramaları.

• Hayatın merkezinde olduklarını ve her şeye hakları olduğunu zannetmeleri. Sinirlenince eşlerini dövmeye, canları isterse aldatmaya hakları olduğunu düşünmeleri.

• Erkek erkeğe sohbetlerde çapkınlık hikayeleriyle ilgili atıp tutarken aslında yalan söylüyor olmaları ve hayatlarında pek az kadın tanıyabilmiş olmaları...

CİNSEL UYUMSUZLUK DA ALDATMA NEDENİ

İlişkilerin bir süre sonra yara alması ve aldatma vakalarının ortaya çıkmasında, cinsel uyumsuzluğun büyük rol oynadığını söyleyen Jinekolog Turgay Karakaya şöyle devam ediyor:

"Evliliklerin veya ilişkilerin sıkıntıya girmesi ve kadın olsun, erkek olsun çiftlerin birbirini aldatmasının altında bu gerçek yatıyor olabilir. Eğer eşler arasında ten uyumu denen birbirinin vücudundan hoşlanma hali yoksa veya yeterince birbirlerini sevmiyorlarsa bu da cinselliği zehirler.

Burada bahsettiğimiz uyumsuzluk nedenlerinden kaçınarak ve cinselliği daha rahat ve kısıtlamasız yaşayarak uyumu sağlamak mümkün. Bazı tabular özellikle kadınların cinsel hayatını çok kısıtlayarak erkeği kendinden uzaklaştırmasına yol açabilir. Vajen iltihapları, vajinal doğumlar sonrası oluşan yırtık ve gevşeklikler de cinsel sorunlara yol açabilir.

Karşılıklı konuşmak, varsa cinselliği etkileyen vajinit, vajen gevşekliklerinin ve erkeğin ereksiyon sorunlarının bazı ilaçlarla düzeltilmesi gibi yollarla uyumsuzluğun giderilmesi mümkündür."


kadin&kadin
 

Ekli dosyalar

  • erkeklerin_aldatma_sebepleri_1.jpg
    erkeklerin_aldatma_sebepleri_1.jpg
    17,2 KB · Görüntüleme: 54

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Aynen öyle sadiyem, püften sebebler bile artık aldatma nedenleri oldu :tskler:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst