Erik Şurubu Tarifi

E

esmanur

Misafir
erik-surubu-2.jpg

Malzemeler

yarım kilo sarılı kırmızılı erik
1,5 su bardağı toz şeker
1 litre soğuk su
2-3 adet limon tuzu

Hazırlanışı

Hazır mevsimi gelmişken erik şurubu bu sıcak aylarda ne iyi gider buz gibi… Marketten veya pazardan alınan eriklerimiz sarılı kırmızılı alacalı hiç farketmez sadece yeşil erik olmasında…
Bir gün önceden eriklerimizi alalım ve ister çekirdeklerini içinden çıkarın ister çıkarmayın ben çıkarmadan yaptım bir gece poşete koyup buzlukta beklettim ertesi gün kaynatmak için orta boy bir tencereye erikleri ve şekerimi boşalttım üzerine suyumu döktüm ve kaynamadan önce limon tuzlarımı da attım.hepsini karışırarak şekerimide erittim ve eriğin suyu yavaş yavaş çok açık bir pembe rengi daha sonra sarımtırak bir renk halini alınca şurubumuz olmuştur demektir soguyunca servis yapalım isteyen içine buz atabilir.ama kendi soğuyup kendi serinliğinde içilmesi daha makbuldur.daha sonra surahileri veya bardaklara döküp isteyen eriklerinide boşaltıp bardaklarında veya sürahilerinde servis edebilirler…
erik-surubu.jpg
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teşekkürler canım :hhhhhh:

Çok severim erik şurubunu
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst