Erik çiri (Tokat)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
ik-çiri_b9b81990-ad15-4235-8e0d-25094974ebd2_14_83FE4A48-80E2-4CFB-996F-89E4DBF448BB.jpg


Erik çiri
Tokat yöresinin en enfes tatlarından biri olan erik çirini denemeye ne dersiniz?

Malzemeler:

2 su bardağı kuru erik
1 kase şeker
1 su bardağı ceviz

Hazırlanışı:

Kuruk erik ılık suda 1 saat bekletilir. Sonra suyu süzülür, tencereye aktarılır. Üzerine 2 su bardağı su eklenir. Suyu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Toz şeker katılır, eriyene kadar karıştırarak pişiirilir. Soğuyunca servis tabağına alınır. Ceviz serpilir.

Ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst