Enginarlı Pilav
Enginar yemeye nasıl alışırım diye uğraşırken bu pilavı uydurdum güzelde oldu...
1,5 su bardağı pirinç
2 adet enginar
1 soğan
1 adet küçük kırmızıbiber
Dereotu-Tuz
Yapılışı

irinç nişastası gidene kadar yıkanır suda bekletilir.Soğan küp küp kesilip bir miktar sıvıyağda kavrulur içine küp doğranmış enginar (enginar çok büyük olmasın) ve kırmızıbiber ekledikten sonra kavrulur ve biraz su eklenip kaynatılır (enginar biraz yumuşasın diye).Pirinç ve tuz eklenip üzerine 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su konup pişirilir.Piştikten sonra biraz bekletilip kıyılmış dereotu eklenir hafifçe karıştırılır servis yapılır.
Not :Bir kerede kuşüzümü koyarak yaptım (sağdaki resim) ama sevmediğim için tavsiye edemeyeceğim
Farklı versiyonu
