Enginarlı Baklalı Pilav

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
enginarlipilav.jpg


Enginarlı Baklalı Pilav

3 enginar
1 kase bakla
1 çay b. bezelye
1 kuru soğan
1 kase pirinç
1 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz
üzeri için:
2 sap yeşil soğan
1 tutam dereotu

Hazırlanışı :
Tencerenize tereyağını ve biraz sıvıyağı alın. Üzerine doğradığınız enginarları ve kuru soğanı alıp soteleyin. Daha sonra iç baklayı ve bezelyeyi ilave edin. Sıcak su ilave ederek 10 dakika pişirin.

Yıkadığınız pirinçleri ilave edin. Tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin ve demlendirin. Servis yapmadan önce ince doğranmış soğanları ve dereotunu ilave edip karıştırın.

Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst