
Enginar Sosu
Enginar Sosu Malzemeler 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı 1 su bardağı su Ayrıca: 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı hardal 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Tarif •
Enginarları ister evinizde ayıklayın, isterseniz dışarıdan satın alın, mutlaka yapraklarını da muhafaza edin.
• Çünkü yapacağımız sosa yaprakların dibindeki sadece etli bölümleri de batırıp yiyebiliriz.
• Şimdi sosu yapmak üzere ufak bir tavaya yağı bırakalım, erir erimez unu ekleyip, un sararıncaya kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
• Sonra suyu ekleyip yine karıştıralım.
• Unlu su pişip kaynamaya başlar başlamaz altını söndürüp, soğuması için bir kenara bırakalım.
• Öte yandan derin ve geniş bir kase içinde; yumurta, hardal, zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ile beraber tuz ve karabiberi iyice çırpalım.
• Hatta mümkünse bir mutfak robotu veya blender da karıştıralım.
• Sonra bu karışımı daha önceden pişirip, soğumaya bıraktığımız yukarıdaki unlu suyla karıştırıp, iyice çırpalım.
• Böylece sosumuz hazır olmuştur.
• Bu sosu bir kavanoza doldurup, bir hafta kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
• Haşladığınız enginarların üzerine bu lezzetli sosu gezdirerek servise sunun.
• Ya da yeşil salatanın üzerine enginarları doğrayarak yerleştirin.
• En üste de bu sosu gezdirebilirsiniz.
ekolay