Enginar Sosu

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
yemeklere-lezzet-katan-enfes-soslar_5676f039-1963-4a5c-93a9-36093fc7fa03_3.jpg


Enginar Sosu

Enginar Sosu Malzemeler 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı 1 su bardağı su Ayrıca: 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı hardal 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

764_198.jpg


Tarif •

Enginarları ister evinizde ayıklayın, isterseniz dışarıdan satın alın, mutlaka yapraklarını da muhafaza edin.
• Çünkü yapacağımız sosa yaprakların dibindeki sadece etli bölümleri de batırıp yiyebiliriz.
• Şimdi sosu yapmak üzere ufak bir tavaya yağı bırakalım, erir erimez unu ekleyip, un sararıncaya kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
• Sonra suyu ekleyip yine karıştıralım.
• Unlu su pişip kaynamaya başlar başlamaz altını söndürüp, soğuması için bir kenara bırakalım.
• Öte yandan derin ve geniş bir kase içinde; yumurta, hardal, zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ile beraber tuz ve karabiberi iyice çırpalım.
• Hatta mümkünse bir mutfak robotu veya blender da karıştıralım.
• Sonra bu karışımı daha önceden pişirip, soğumaya bıraktığımız yukarıdaki unlu suyla karıştırıp, iyice çırpalım.
• Böylece sosumuz hazır olmuştur.
• Bu sosu bir kavanoza doldurup, bir hafta kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
• Haşladığınız enginarların üzerine bu lezzetli sosu gezdirerek servise sunun.
• Ya da yeşil salatanın üzerine enginarları doğrayarak yerleştirin.
• En üste de bu sosu gezdirebilirsiniz.
ekolay
 

eyluldogan

Aktif Üye
Katılım
9 Ağustos 2014
Mesajlar
190
Tepki
58
Puan
28
Yaş
37
Konum
Antalya
teşekkürler tarif için. bayadır enginar yemiyodum. alıp bir de bu sosla deniyim bakıyım.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst