Enginar ezmesi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
nginar_41118198-67c9-4246-a7d0-83ee433b117f_14_572037B0-B785-426E-AF8D-54ED9C9EBEE2.jpg

Enginar ezmesi

Malzemeler

5 adet enginar
2 diş sarımsak
3/4 çay bardağı sızma zeytinyağı
4-5 dal maydanoz
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Enginarları kararmaması için limonla ovun, buharda yumuşayınca kadar pişirin. Buharda pişirme imkanınız yoksa limonlu suda haşlayabilirsiniz.Haşlanmış enginarları, sarımsak, maydanoz, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi mutfak robotunda püre haline getirin.Ekmek dilimlerini kızartıp, ezmenizi kızartılmış ekmekle servis edebilirsiniz.
ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst