Enfes Karadeniz pidesi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
aradeniz-pidesi_f04b9896-042b-455c-ba52-92c655d4a5d3_14_C37BBEA3-714C-44EE-BE2A-DA961E9A7503.jpg


Enfes Karadeniz pidesi

Malzemeler

Hamur için
400 gr un, tuz
15 gr yas maya

Harcı için
100 gr yağlı kıyma
1 demet maydanoz
Yarım rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı salça
1 adet rendelenmiş domates tuz, biber

Hazırlanışı
hepsini iyice karıştırın.

Pidesi için
50 gr ince kesilmiş pastırma
100'er gr küp kesilmiş kavurma
Rende kasar
Sotelenmiş ıspanak

Yapılışı

Un, maya ve su karışımıyla hamuru hazırlayın mayalanmaya bırakın. 1 saat sonra minik 50 gr'lık topaklara bölün. Biraz dinlendikten sonra lahmacunu merdane, pideyi ise elle açmak suretiyle hamurlar açın. Çeşitlendirmek için üzerine isteğe göre malzeme doldurun (pastırmalı kaşarlı ıspanaklı, kavurmalı vb). Karıştırdığınız" harcı lahmacuna el yardımı ile eşit şekilde dağıtın. Kızgın sokak fırınında 400 derece veya evdeki fırınınızda 280 derece ısıda nar gibi pişirin.
Alıntı
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Geçerken benide al şekerpare :D
 
E

EylulV

Misafir
Hic davet edende yok ya benide alin ben ismarlarim cnm ckti simdi =)
 

ZiLeY

Daimi Üye
Katılım
4 Nisan 2011
Mesajlar
2.026
Tepki
1.845
Puan
113
Yaş
36
Konum
EsK
karadenizemi gidiyonuz bende gelıyom memleketime

off off olsada yesek :lululu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst