En Sıradışı 9 Evcil Hayvan

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
Lynne (ve 7 arkadaşı): Ailelerin Yemeğini Paylaşan Rothschild Zürafaları
Resimde çoğu yönden tipik bir aile kahvaltısı yapıldığını görüyoruz. Masanın çevresinde oturmuş genç çocuklar ve anneleri poğaça yiyor, portakal suyu içiyor. Ancak pencereden içeri dev bir zürafa kafası girip masadakilerden yemek isteyince işler biraz farklı bir hal alıyor. Aslında Carr-Hartley ailesi evinin etafında 8 zürafa besliyor ve onların istedikleri zaman pencereden kafalarını sokarak kendilerine katılmasına izin veriyor. Kenya'daki Kilimanjaro Dağı üzerinde yer alan Giraffe Manor adlı otelin 56 hektarlık alanda dünyanın en uzun boylu hayvanları özgürce dolaşıyor ve her gün sabah 9'da evin çevresine toplanıp kafalarını camlardan sokarak bir güzel karınlarını doyuruyorlar. Otel sahipleri Tanya ve Mikey Carr-Hartley ve otelde kalan ziyaretçiler kahvaltı masalarını meraklı ve girgin zürafalarla paylaşıyor. Tüm zürafların adlarını da biliyorlar. Özellikle sürünün lideri olan 13 yaşındaki Lynne ödüller koparabilmek için çok ısrarcı olabiliyor. Otelin çevresinde zürafaların yanısıra yabani domuzlar, egzotik kuşlar ve çevik ceylanlar bulunuyor.

en-siradisi-9-evcil-hayvan,2,con.jpg



Nils Olav: Şövalyelik Unvanı Almış Penguen
Penguen Nils Olav, 1972 yılından beri Norveç Krallığı güvenliğinin maskotu ve onur üyesi. 35 yıllık "görevinden" sonra Edinburgh Hayvanat Bahçesi'nde şövalyelik unvanı almış. Tören sırasında Nils'in başının iki yanına (omuz kısımlarına) kılıçlar takılmış, böylece şövalye alayına katıldığı onaylanmış. Norveş kralı Herald tebligatında penguen Nils'in "şövalyelik onurunu ve asaletini hak ettiği" bildirilmiş.

en-siradisi-9-evcil-hayvan,3,con.jpg



Nick Boing: Diğer Koyunlarla Geçinemeyen Kuzu
Bir hayvan kendi türüyle geçinemediği zaman ne olur? İnsanların yanına taşınır ve evcil bir hayvan halini alır. En azından bu küçük kuzunun başına gelen şey bu. Nick Boing'in sıradışı bir ismi ve hayatı var.
Nick'in hikayesi 3 yıl önce sahibi David Palmer ve ailesi İngiltere'deki Goldcliff Doğa Rezervi'ni ziyaret ettiğinde başladı. Parkın uzun otları arasında meleyen yeni doğmuş bir kuzu ile karşılaştılar. Onu alıp yakınlardaki bir çiftliğe bırakmaya çalıştılar. Ancak kuzu gitmeyi reddetti ve Palmer ailesi tarafından kabul edilinceye dek peşlerini bırakmadı. Bundan sonra dönmek yoktu! Aile, kuzuyu iki kez çiftliğe götürdüyse de, o, diğer koyunlara uyum sağlayamadı. Palmer'lar da en sonunda pes edip onu evlerine getirmeye karar verdi.

Nibk Boing şimdi zamanını kapının önünde oturarak, etrafı izleyerek geçiriyor. Geceleri ise aile fertleri ile beraber salonda televizyon izliyor. Kendine ait pencereleri olan, kilimlerle kaplı bir "malikanesi" var. Fakat oraya ancak geceleri evden çıkarıldığında ve özel bir ödülle mükafatlandırıldığında gidiyor.

en-siradisi-9-evcil-hayvan,4,con.jpg


en-siradisi-9-evcil-hayvan,4,con.jpg


Fantik: Apartman Dairesinde Yaşayan Lama
Rus ayı terbiyecisi Dimitry Nikolau, Moskova'daki dairesinde sıradışı bir evcil hayvan besliyor. Fantik, onun 10 yılı aşkın süredir evcil hayvanı. Dimitry, baba olduktan sonra ayı terbiyecisi olmayı bırakmış. Onun yerine bir lama almış. Ancak ne yazık ki lama evin bahçesinde hırsızlar tarafından vurulmuş. Daha sonra Fantik adını verdiği bir lama daha alan Dimitry o günden beri onunla yaşıyor. Şimdi de ailesini bir kangruyla genişletmek istiyor.

en-siradisi-9-evcil-hayvan,5,con.jpg


Tommy Tucker: Modellik Yapan Sincap
Tommy Tucker, 1940'lı ılların başlarında kimsesiz bir şekilde ağaçta sığınırken Washington'da bir kadın tarafından bulunmuş ve evlat edinilmiş. Kısa zaman sonra ailenin bir parçası olan Tommy, evin hanımına alışveriş gezilerinde dahi eşlik eder hale gelmiş. Özel yapım giysiler giyen küçük sincap bir de fotomodellik yapınca ölümsüzleşmiş.

en-siradisi-9-evcil-hayvan,6,con.jpg

en-siradisi-9-evcil-hayvan,6,con.jpg



İki Başlı İsimsiz Kaplumbağa
Florida'da bulunan iki başlı kaplumbağa Kensington'daki bir Sean Casey hayvan barınağında yaşıyordu. Ender rastlanan sürüngen barınağın maskotu haline gelmişti. Yetişkin bir dişi araba tarafından ezilip hayatını kaybedince sahipsiz kalan yumurtaları adamın biri bulup barınağa teslim etmiş. Casey kısmen çürüyen yumurtalardan çıkan iki başlı kaplumbağayı sağlığına kavuşturduktan sonra ona bir ev bulabilmek amacıyla barınağa yerleştirmiş.

Normalde şekli bozulmuş bu tip kaplumbağalar yumurtadan çıktıktan hemen sonra ölür, ancak Casey onun uzun yıllar boyu aşayacağını söylüyor. Ancak çok özenle bakılması gerekir, yemek her iki ağıza da elle verilmeli çünkü iki kafa verilen yemek için birbirleri ile kavga ediyor. Ne yazık ki popüler hayvan barınaktan çalınmış.

en-siradisi-9-evcil-hayvan,7,con.jpg


Onbaşı William Windsor (Diğer adıyla Billy): Resmi Geçit Töreni Keçisi

Resmi Galler alayı'nın maskotu olan Onbaşı William Windsor, birlikten ayrıldığında gururlu bir asker görünümündeydi. Günlük hayatında "keçi Billy" olarak tanınan emektar asker, emekliliğini geçirmesi adına hayvanat bahçesine götürüldü.

en-siradisi-9-evcil-hayvan,8,con.jpg


Caplin Rous: Sahibine Düşkün "Capybara"

Melanie Typaldos, dünyanın en iri sürüngenine sahip olmaktan son derece mutlu. Caplin Rous adlı "capybara" sahibine o kadar düşkünmüş ki sürekli onun etrafında geziyor ve onu takip ediyormuş. Melanie'nin işten eve geleceği zamanı biliyor ve onu bekliyormuş. Gerçekten çok sevgi dolu bir maskot...

en-siradisi-9-evcil-hayvan,9,con.jpg


Jessica: 3/4 Ton Ağırlığındaki Su Aygırı
Her gün 10 litre kahve içen, zıpladığında yatağınızı kıran 3/4 ton ağırlığında bir evcil hayvan istre misiniz? O zaman buyrun, su aygırı Jessica ile tanışın. Sel baskını sonrasında nehir yatağındaki evinin önündeki çimlerde ıpıslak bir şekilde bulunan yeni doğmuş yavru su aygırı hayvan koruma görevlisi tarafından iyileştirildi.Güçsüzleşmiş olan dişi sağlık sorunlarını geride bıraktı, kilo aldı ve büyüdü. Şu anda ise suaygırı kendini evcil bir hayvan zannediyor ve "büyük" bir problem oluşturuyor. 15kg'lık sevimli bir yavruydu, şimdi 7 yaşında 3/4 ton ağırlığında bir dev. Çoğu genç gibi Jessica da aile hayatının rahatlığına alışmış ve evi terk etmiyor. Onu yabani yaşama alıştırma girişimleri başarısızlıklarla sonuçlanmış. Ayrıca evcil olarak yetiştirildiği için diğer su aygırları tarafından saldırılabilir, öldürülebilir. Ürün ve hayvanlarını korumak isteyen çiftçiler tarafından vurulma tehlikesi de bulunmakta.

Jessica'nın sürdürdüğü hayatı bırakmak istememesinin nedenleri açık; yiyor, içiyor, uyuor, emekli hayvan koruma görevlisi Tonie Joubert ve eşi Shirley ile Güney afrika'daki evlerinde oynuyor. Evin içinde geziyor, verandada kahve içiyor, evcil köpeklerle vakit geçiriyor ve günün sonunda Shirley'nin yaptığı masajın keyfini çıkarıyor.
Dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var; her gün 10 litre ılık kahve içmeli (ki Tonie onu her gün biberonla besliyor), ödül olarak köpek kurabiyelerinden yemeli. Çoğu gece çamur banyosu için nehir kıyısına inen Jessica, Joubert ailesinin yatağını 3 kez kırmış.


en-siradisi-9-evcil-hayvan,10,con.jpg


en-siradisi-9-evcil-hayvan,10,con.jpg
 

Debby

Daimi Üye
Katılım
29 Mayıs 2011
Mesajlar
1.313
Tepki
1.045
Puan
113
Konum
Eskişehir
Haha hepsi de çok tatlı bence ya :lilav: Çok seviyorum ben hayvanları.. İmkanım olsa bende yapardım tüm bunları..
 

iC3

Aktif Üye
Katılım
16 Temmuz 2011
Mesajlar
226
Tepki
83
Puan
28
Konum
...
Penguenler çok tatlı yürüyorlar badi badi her zaman da smokinliler şık takılıyorlar doğadan koparmak istemem onları ama yerinde gidip sevmek isterdim. Ama çok üşür müydüm acaba? Bir de ava giderken avlanmıyayım.. En iyisi ben belgesellerime geri döneyim ordan uzaktan uzaktan hepsini severim.. :1::1::1::1::1::1::1:
 

office

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
1.020
Tepki
1.158
Puan
113
Konum
California
bizim komşumuzun tilkisi vardı :D evcil havan kategorisine girer mi bilmem ama çok şık bir hayvan, hele hele kuyruğu :D
 

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
Bunların neresi evcil hayvan , bi de su aygırına yer yatağı atmış adam şaka gibi.
Ben hayvanat bahçelerine bile karşıyım bu fotoğraflardan bazılarına zor tahammül ettim.
 

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
bilinçsizlik doğasına aykırı yazık o masumlara tut birde yatağına yatır iyiylik mi yapıyor sorsan öyle diyecek hayvanlar değil insanların bazıları nede tuhaf...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst