En saçma beş bilim kurgu filmi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
587874_detay.jpg


En saçma beş bilim kurgu filmi

NASA, bugüne kadar çekilmiş 'en aptal' filmleri seçti...

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), şimdiye kadar çekilmiş en saçma filmleri listeledi. NASA'nın seçtiği listeyi, Times gazetesi 'Pardon kıyamet mi dediniz?' başlığıyla verdi.

Star gazetesinin haberine göre, ‘NASA, Bilim ve Eğlence İhracatı’ adı verilen listenin ilk sırasını Roland Emmerich’in ‘2012’si kimseye kaptırmadı. Dünyanın sonunu Maya takvimine dayandıran 2009 yapımı film için ‘En aptalca senaryoya sahip yapıt’ tanımlamasını yapan kurumun astroid bölümü başkanı Donald Yeomans, şu görüşleri aktardı:

"2012 NASA’nın vaktini çaldı. Filmi izleyen binlerce kişinin kaygılı sorularını cevaplamak zorunda kaldık. Yetmedi bir de panik atak geçirenlere özel website kurduk. Bu anlamda Hollywood NASA’yı fena incitti. Bir kere saçmalık filmin başında başlıyor. Bir göktaşı dünyaya gelecek de NASA bunu herkesten gizleyecek. Bizim dışımızda pek çok uzay kurumu ve çok iyi ekipmanlara sahip onbinlerce astronom var. Peki ya Maya takvimine ne demeli? Takvim efsaneden başka bir şey değil. Afetler zincirine hiç girmemekte fayda var. Zira bu bölümdeki olaylar fizik, mantık ve doğa kurallarına aykırı."

TAMAMEN MANTIK DIŞI
NASA’nın tüm zamanların tartışmasız en saçma filmi dediği 2012’yi, başrolünü Bruce Willis’in oynadığı Armageddon izliyor. Filmde bir göktaşının dünyaya çarpmasını engellemek için yola çıkan sondajcının maceralarının tamamen mantık dışı olduğunu söyleyen NASA, Armageddon için “Ancak bu bile 2012’yle boy ölçüşemez” ifadesini kullandı.

ZAMANDA ABUK YOLCULUK 3. SIRADA
NASA’nın listesinin 3. sırasında başrolünü Arnold Schwarzenegger’in oynadığı 2000 yapımı ‘6th Day’ izliyor. Film, bir helikopter pilotunun, kendi hayatının bir kopyası tarafından yaşanmakta olduğunu; bu kopyanın evde karısı ve çocuklarıyla vakit geçirdiğini öğrenmesiyle başlayan mücadelesini konu alıyor.

SPİELBERG BÜTÜNLEMEYLE SINIFI GEÇTİ!
NASA Gattaca ve Hollywood’un ünlü bilimkurgu ustası Steven Spielberg’in Jurassic Park filmlerinin senaryolarının bir miktar da olsa gerçekçilik barındırdığını açıkladı. 1997 yapımı Contact ve 1927 yapımı Metropolis de NASA’nın övgüye değer bulduğu filmler arasında yer aldı. NASA, Jurassic Park’ta geçen “Genetik güç, gezegenin şimdiye kadar tanık olduğu en büyük kuvvettir” sözünü mantıklı buldu.

NASA’NIN TOP 5’İ
2012 (John Cusack ve Thandie Newton)
Armageddon (Bruce Willis)
The 6th Day (Arnold Schwarzenegger)
Volcano (Tommy Lee Jones ve Don Cheadle)
Chain Reaction (Rachel Weisz)

Habertürk
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst