En Meşhur 10 Vatan Haini!

duyguuuu

Daimi Üye
Katılım
4 Mart 2013
Mesajlar
549
Tepki
489
Puan
63
Konum
istanbul
Tarihte yoldaşlarına veya ülkesine sırtını dönen insanlar vardır. İşte onlar nedenleri:

Mordechai Vanunu: 1980′li yıllarda İsrail'de nükleer teknisyen olarak çalışan Vanunu, 1986 yılında İsrail'in elinde bulunan nükleer silahlarla ilgili bilgi verdi. Ardından Mossad tarafından yakalanan Vanunu, 11 yılı hücre hapsi olmak üzere toplam 18 yıl hapis yattı. Çıktığında ise Nobel Barış Ödülü aldı ve “Tek istediğim özgürlük ve sadece özgürlüktü.” dedi.

Wang Jingwei: Çin Milliyetçi Partisi olan Kuomintang'ta görev yapan Jingwei, cumhuriyet yıllarında ülkesine hizmet etti. 1937 yılında Japonya'nın Çin'i işgal etmesiyle beraber Japonya'nın bir kuklası olarak hareket etti ve onlar adına Çin'de hizmette bulundu. 1944 yılında Japonya'nın teslim olmasıyla beraber hayatını kaybetti. Günümüzde Çin'in en büyük hainlerinden biri olarak görülmektedir.

Yehova İşkaryot: İşkaryot latince 'katil' anlamına gelen kelimedir ve şüphesiz ki kendisi tarihin en büyük hainlerinden biridir. Son akşam yemeğinde İsa'yı 30 gümüş karşılığında Sanhedrin'e satmıştır. Daha sonra yaptığından pişman olarak intihar etmiştir.

Vidkun Quisling: Norveç'li bürokrat Quisling savunma bakanlığında görev yapıyordu. 1933 yılında Milli Birlik adı altında faşist bir parti kurdu. 1940′da nazilerin Norveç'i işgal etmesiyle birlikte, Milli Birlik naziler adına çalışmaya başladı.Almanya'nın 8 Mayıs 1945 tarihinde teslim olmasına kadar nazilere hizmet etti.9 Mayıs'ta yakalandı ve idam edildi.

Malisli Efialtes: M.Ö.480 yılında Termofil Savaşı'nda Pers ordusu Yunanistan'a saldırdı. Bir milyondan fazla askere sahip Pers ordusu karşısında, Yunanistan'da Leonidas önderliğinde kısıtlı sayıda asker bulunmaktaydı. 2 gün boyunca cesurca savaşan Leonidas ve ordusu, 3.gün bozguna uğratıldı. Sebebi ise Efialtes'in Pers kralı Xerxes'e gizli patikanın yolunu gösterip, Leonidas'ı arkadan vurmasını sağlamasıydı.

Mir Jafar: Bengal'li Mir Jafar 1757 yılında İngiltere Doğu Hindistan Şirketi'nden Robert Clive ile bir anlaşma yaptı. Buna göre Plassey Savaşı'nda Bengal'in o an ki lideri Siraj-Ud-Dalah'ı ele verecekti. Bunun karşılığında da yeni lider Mir jafar olacaktı. Fakat Mir Jafar İngiltere'ye 2 yıl boyunca çok fazla rüşvet verdi ve İngiltere'nin amacının tüm Hİndistan üzerinde hakimiyet sağlamak olduğunu anladı.

Marcus Junius Brutus - Roma İmparatorluğu'nda senatoda görev yapan Brutus, Roma İç Savaşı'nda Optimates'le beraber Sezar'a karşı savaştı. Bu savaşta Sezar Brutus'e merhamet gösterdi ve askerlerine Brutus'e zarar vermemeleri konusunda emir verdi. Senatörlerden Brutus, Porcia ve diğerleri MÖ 44′te Sezar'a karşı hareket etmeyi kararlaştırdı. Sezar'a yapılan suikast başarılı oldu ve ölmeden önce o meşhur sözleri söyledi: 'Sende mi Brutus? Öyleyse yıkıl Caeser!'

Benedict Arnold: 1741′de doğan ve katıksız bir vatansever olan Arnold'un ailesi ticaretle uğraşıyordu. Ancak Amerikan Kongresi onu onore etmediği gibi savaş uğruna harcadığı paraları da geri vermedi. Böylece Arnold için melankoli dönemi başladı ve İngiliz ajanlarının tatlı sözleriyle onlara yaklaştı. Hemen ardından Amerikalılar'a göre hayatındaki en kötü kararı aldı.Tarafını değiştirdi.

Guy Fawkes: 1593 yılında katolik olan ingiliz Guy Fawkes, İspanya'daki katoliklere katılıp Hollanda'lı protestanlara karşı savaştı. Daha sonra Thomas Wintour ve Robert Catesby ile tanıştı.Protestan Kral I.James'e suikast düzenlemeyi düşünüyorlardı. Parlamento binasını patlatmayı planlıyorlardı.5 kasım günü Fawkes 36 varil barutu korumaktakta iken yakalandı ve idam edildi.

Gaius Cassius Longinus: Roma İç Savaşı'nda Optimates ve Pompey'le beraber savaşan senatör Longinus, Pompey'in Pharsalus Savaşı'nda yenildiği haberleri üzerine, Çanakkale Boğazı'na kaçtı fakat çok geçmeden Sezar tarafından yakalandı. Roma'ya döner dönmez bütün yetkileri elinden alındı ve kendinden daha kıdemsiz olan Brütüs'e verildi. Buna oldukça sinirlenen Longinus Sezar'a saldırı düzenledi ve 23 kez bıçakladı.

kaynak:haberler.com
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst