Islak Kek Malzemeleri
-4 adet yumurta
-1.5 su bardağı şeker
-1 su bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-Aldığı kadar un
Sos Malzemeleri;
-2 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-3 yemek kaşığı toz şeker
-1 paket kakao
-1 paket bitter çikolata
Süslemek için Hindistan cevizi.
Yapılışı;
Başlangıç olarak kullanacağımız yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat etmeliyiz. Dolaptan kullandığımız yumurtalar kekimizin kabarmasını engeller. 4 adet yumurtayı ve şekeri derin bir cam kasede mikser ile yoğunlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Sırasıyla süt, sıvı yağ ilave ederek mikser ile çırpmaya devam edelim. Kakao, kabartma tozu, vanilya ve (tarifimizin malzemelerinde aldığı kadar un olarak belirtilmişti bu yaklaşık 2,5 su bardağı una denk gelmektedir.) unu ayrı bir yerde eleyerek, katı karışımı eklerken tahta kaşık kullanalım. Akışkan bir hamur elde edip, kullanacağımız kalıbımızı yağlayalım. Kek karışımını kalıba boşalttıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.
Sosun Yapılışı;
Küçük bir tencere veya sos tenceresine sütü, şekeri ve kakaoyu ilave edip kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya başlayınca sıvı yağı ve 1 paket bitter çikolatayı kırarak ilave edip ocağı kapatalım. Pişmiş olan sosumuzu devamlı karıştırarak üstünün kaymak tutmasını önlemelisiniz. Pişmiş olan kekimizin üzerinde kürdanla delikler açalım. Ilık olan sosumuzu ilave ederek kekin her yanına dağılmasına dikkat edelim.
Tavsiye; Islak kekimizi ılıkken vanilyalı dondurmayla servis yapınız. Afiyet Olsun.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.