Elmalı tartın lezzet sırları!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Elmalı tartın lezzet sırları!

Rengarenk meyvelerle hazırlanmış, gördüğümüzde tadını tahmin edebileceğimiz tartları evde yapmak düşündüğünüzden daha kolay!

elmali-tartin-lezzet-sirlari--2661814.Jpeg

Ağızda dağılan ama kıtır bir hamur elde etmek için kullanacağınız tereyağının mutlaka ufak parçalar halinde kesilmiş ve soğuk olması gereklidir. Aksi halde kolayca erir ve hamura istediğiniz kıvamı vermez.

Hamuru hazırladığınızda ve dolapta belirli bir süre beklettiğinizde yağ parçaları içerisinde parçalar halinde görülüyorsa istediğiniz kıvamda demektir.
Tart hamuru fazla yorulmamalıdır. Bu nedenle uzun süre yoğurmamak gerekir. Hamuru buzdolabında 2 saat kadar bekletmek daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Tartınızda asla fazla un kullanmayın. Aksi takdirde hamur piştikten sonra sertleşecektir.


Milliyet

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Çok severim canımı istetti :hihi:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Cok severim :sevindirikasli:, bu aralar aklimda bir ara yapacagim. :nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst