Elmali Pasta

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
Hamuru icin:

1 Yumurta
150 gr Tereyagi
100 gr Toz Seker
250 gr Un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket Vanilya

6 Elma

Kremasi icin:

750 ml Krema (Schlagsahne)
1 Paket Vanilyali Pudding (toz)
1 Paket Vanilya (ben koymadim)
60 gr seker, eger puding sekersizse 120 gr. ama ben daha az öneririm biraz fazla geldi bana
40 gr Badem

Yumurta, tereyagi ve sekeri iyice yoguruyoruz sonra diger malzemeleri eklioyoruz...
elde ettigimiz hamuru güzelce kaliba dösüyoruz resimdeki gibi...
sonra elmalari ufak ufak dogruyoruz üzerine serpistiriyoruz...
Ve kremayi hazirlayip elmalarin üzerine döküyoruz en üstede zevkinize göre badem findik fistik ne isterseniz serpistirin sonra önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisiriyoruz...
istenirse elmalarin üzerine tarcinda serpilebilir yakisir yani, hemde kislik güzel bir lezzet olur
cok güzel ve degisik bir lezzet...
Not: sogumadan kesmeyin ici akar, ben buzdolabinda beklettim hem soguk soguk güzel oldu...

cimg1339.jpg


cimg1340v.jpg


cimg1341g.jpg


cimg1342x.jpg


cimg1343t.jpg


cimg1344sh.jpg


cimg1352.jpg

ALINTIDIR......
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
inanilmaz lezzetli görünüyo
suan olsada yesem:catalbicak:
evde elmada kalmadi yoksa üsenmez kalkar denerdim
paylasimina saglik canim benim:eek::hhhhhh:
 

beter

Yeni Üye
Katılım
14 Ekim 2010
Mesajlar
3
Tepki
2
Puan
3
Konum
istanbul
elmaya tarçın çok yakışıyor bunu kesinlikle deneyeceğim paylaşım için sağol.Ellerine sağlık
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst