Hamuru icin:
1 Yumurta
150 gr Tereyagi
100 gr Toz Seker
250 gr Un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket Vanilya
6 Elma
Kremasi icin:
750 ml Krema (Schlagsahne)
1 Paket Vanilyali Pudding (toz)
1 Paket Vanilya (ben koymadim)
60 gr seker, eger puding sekersizse 120 gr. ama ben daha az öneririm biraz fazla geldi bana
40 gr Badem
Yumurta, tereyagi ve sekeri iyice yoguruyoruz sonra diger malzemeleri eklioyoruz...
elde ettigimiz hamuru güzelce kaliba dösüyoruz resimdeki gibi...
sonra elmalari ufak ufak dogruyoruz üzerine serpistiriyoruz...
Ve kremayi hazirlayip elmalarin üzerine döküyoruz en üstede zevkinize göre badem findik fistik ne isterseniz serpistirin sonra önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisiriyoruz...
istenirse elmalarin üzerine tarcinda serpilebilir yakisir yani, hemde kislik güzel bir lezzet olur
cok güzel ve degisik bir lezzet...
Not: sogumadan kesmeyin ici akar, ben buzdolabinda beklettim hem soguk soguk güzel oldu...
ALINTIDIR......
1 Yumurta
150 gr Tereyagi
100 gr Toz Seker
250 gr Un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket Vanilya
6 Elma
Kremasi icin:
750 ml Krema (Schlagsahne)
1 Paket Vanilyali Pudding (toz)
1 Paket Vanilya (ben koymadim)
60 gr seker, eger puding sekersizse 120 gr. ama ben daha az öneririm biraz fazla geldi bana
40 gr Badem
Yumurta, tereyagi ve sekeri iyice yoguruyoruz sonra diger malzemeleri eklioyoruz...
elde ettigimiz hamuru güzelce kaliba dösüyoruz resimdeki gibi...
sonra elmalari ufak ufak dogruyoruz üzerine serpistiriyoruz...
Ve kremayi hazirlayip elmalarin üzerine döküyoruz en üstede zevkinize göre badem findik fistik ne isterseniz serpistirin sonra önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisiriyoruz...
istenirse elmalarin üzerine tarcinda serpilebilir yakisir yani, hemde kislik güzel bir lezzet olur
cok güzel ve degisik bir lezzet...
Not: sogumadan kesmeyin ici akar, ben buzdolabinda beklettim hem soguk soguk güzel oldu...
ALINTIDIR......