Elmali Kuplar-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
elmali+kup+1.jpg


gerekli malzeme
3 adet elma
1 litre süt
1 yumurta
2 yemek kasigi nisasta (misir )
1 yemek kasigi un
12 yemek kasigi seker
1 cay bardagi dogranmis ceviz
1 cay bardagi yaprak badem
1 cay kasigi tarcin
1 pk vanilya


öncelikle elmalirimizi soyup küpler halinde dogruyoruz. elimizi cabuk tutmaliyiz cünki elmalar kararir


elmalari bir tencereye koyup üzerine 4 yemek kasigi sekeri ekleyip 2 su bardagi su da koyup, ocaga pismeye birakalim. yumsayincaya kadar pisirin. dikkat edin erimesin pisince tel süzgecle süzüp sogumasini icin bekletin


baska bir tencerede unu, nisastayi ,yumurtayi, kalan sekeri koyup cirpin, üzerine sütü ekleyin

ocaga koyup karistirarak pisirin. dibini sarmamali kivami ise ne cok koyu nede cok duru olmali
yaklasik 5 dakika .bu süre kaynamaya basladiktan sonra olmali. devamli karisitirin tasabilir dikkat !
pisen muhallebiyi biraz sogumasi icin bekletin bardaklara paylastirmadan evvel icersine vanilya sekerini eklemeyi unutmayin


dogradiginiz cevizleri teflon bir tavada kavurun. ilk kokusu gelince ocaktan alin. fark etti iseniz sayet ben yanlizca ceviz kullandim siz bademde kullanacaksiniz onuda hafifi kavurun .(malum kizimin alerjisi kisitliyor beni


kavrulan ceviz ve bademi bir kaba alin üzerine tarcini koyup karisitirin

malzemeleriniz iliyinca önce bardaklariniza bir kasik kadar muhallebiden koyun üzerine elmalari paylastirin


üstüne cevizli karisimdan biraz serpistirin .en üzerine kalan muhallebiyi paylasitirin . cevizli karisimla süsleyip sogumasi icin buzdalobinda bekletin 2-3- saat dinlenmeli daha sonra servis yapabilirsiniz


Allahneverdiyse Blogundan ALINTIDIR
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst