Elmalı İrmikli Puding

E

esmanur

Misafir
39E88E57EA9114F55343529789211.jpg

Malzemeler:

4 su bardağı süt

5 tepeleme yemek kaşığı irmik

1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker

1 paket vanilya

2-3 yemek kaşığı hindistancevizi

Elması için:

4 adet sarı tatlı elma

2 çay kaşığı toz tarçın

4 yemek kaşığı tozşeker

Hazırlanışı:

Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın. Zar büyüklüğünde doğrayın.

Elmaları teflon bir tavaya aktarın. Üzerine tozşekeri ve tarçını serpin.

Kısık ateşte elmalar suyunu bırakıp çekene kadar 5 dakika pişirin.

Orta boy bir tencereye irmik, süt, tozşeker ve vanilyayı koyun.

Hindistancevizini ekleyin. Orta ateşte koyu muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın.

Muhallebi kaselerini soğuk suyla ıslatın. Kaselere elma karışımını paylaştırın.

Üzerine irmikleri dökün ve soğumasını bekleyin.

Kaseleri dolaba koyun. Servis yapacağınız zaman ters çevirerek tabağa alın.

Üstünü dilerseniz nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Sütlü irmik tatlısını çok severim, teşekkürler. :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst