Ekmekten peçete yüzüğü
Sadece özel günlerde değil, her zaman kalpleri fethedecek lezzetli bir peçete halkası. Peçete halkası, aynı zamanda yemek öncesi aperitif olarak da tercih edilebilir.
Gerekli malzeme:
8 adet kalp ekmek için ekmek hamuru
Bir miktar margarin
1 yumurta, 1 yumurtanın sarısı, 1 çorba kaşığı süt
Beyaz peçeteler, süslemek için bir çiçek ya da çiçek dalı
Nasıl Yapılır?
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Ekmek hamurunu süt, yağ ve yumurta ile yoğurup kabarmasını beklemeden 8 parçaya bölün. Her birinden 35 santimetre uzunluğunda rulolar yapın. Fırın tepsisine fırın kağıdını yayın. Rulo yaptığınız ekmek hamurlarını, kalp şekline getirin ve fırın kağıdının üzerine sıralayın. Yumurta sarısı ve sütü çırpıp karışımı kalplerin üzerine sürün. 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Beyaz ya da isteğe göre renkli peçeteleri rulo haline getirin ve kalplerin arasından geçirin. Küçük bir çiçekle ya da çiçek dalıyla süsleyerek, servis yapın.
Alıntıdır...