Ekmek salatası
Herkesin aklına onları değerlendirmek için bir çare gelecektir ama biz biraz sıradışı bir lezzet önereceğiz.

Malzemeler:
1/2 adet ekmek (bayat)
3 çorba kaşığı ceviz içi (iri dövülmüş)
1/2 çay bardağı tahin
1 adet limon suyu
4 diş sarmısak (dövülmüş)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
1 adet domates
Ekmekleri ufalayın. Kızdırılmış zeytinyağında renkleri altın sarısı oluncaya kadar kısık ateşte karıştırarak kızartın. Maydanoz ve cevizleri ekleyip, harmanlayın. Servis tabağına yerleştirin. Tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon ve suyu iyice karıştırıp, ekmeklerin üzerinde gezdirin. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini alın. Küçük küpler şeklinde doğrayın. Salatayı domateslerle süsleyip, bekletmeden servis yapın.
Alintidir.
Herkesin aklına onları değerlendirmek için bir çare gelecektir ama biz biraz sıradışı bir lezzet önereceğiz.
Malzemeler:
1/2 adet ekmek (bayat)
3 çorba kaşığı ceviz içi (iri dövülmüş)
1/2 çay bardağı tahin
1 adet limon suyu
4 diş sarmısak (dövülmüş)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
1 adet domates
Ekmekleri ufalayın. Kızdırılmış zeytinyağında renkleri altın sarısı oluncaya kadar kısık ateşte karıştırarak kızartın. Maydanoz ve cevizleri ekleyip, harmanlayın. Servis tabağına yerleştirin. Tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon ve suyu iyice karıştırıp, ekmeklerin üzerinde gezdirin. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini alın. Küçük küpler şeklinde doğrayın. Salatayı domateslerle süsleyip, bekletmeden servis yapın.
Alintidir.