EKMEK MANTISI
Malzemeler:
1 adet bayatlamış bütün ekmek
1 yumurta
1 yemek kaşığı Galeta unu veya normal un
5-6 dal ince kıyılmış Maydanoz
tuz,karabiber
2 bardak et suyu veya tavuk suyu
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:Bir tencereye 2 su bardağı (büyükçe bir su bardağı olmalı) suyu koyup ateşe koyalım ve kaynamaya başlayınca içine 2 adet tavuk bulyonu bırakalım iyice kaynama olunca ateşi hafife alıp kaynamaya devam ettirelim.Diğer tarafta bir adet bayat ekmeği Robottan geçirerek derince bir kabın içine alalım bir adet yumurtayı,bir kaşık Galeta ununu,,tuz,karabiberi ve yağda sotelenmiş 2 adet soğanı,maydanozu da katarak iyice yoğuralım.Yoğurma işleminden sonra yuvarlak köfteler yapıp kaynıyan et suyumuza ilave edelim.5 dakika kaynıyan köfteleri bir süzgeç yardımı ile servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında erittiğimiz salça,pul biber,naneli karışımıda yoğurdun üzerine gezdirerek servis edelim.Afiyet olsun.


alıntı
Malzemeler:
1 adet bayatlamış bütün ekmek
1 yumurta
1 yemek kaşığı Galeta unu veya normal un
5-6 dal ince kıyılmış Maydanoz
tuz,karabiber
2 bardak et suyu veya tavuk suyu
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:Bir tencereye 2 su bardağı (büyükçe bir su bardağı olmalı) suyu koyup ateşe koyalım ve kaynamaya başlayınca içine 2 adet tavuk bulyonu bırakalım iyice kaynama olunca ateşi hafife alıp kaynamaya devam ettirelim.Diğer tarafta bir adet bayat ekmeği Robottan geçirerek derince bir kabın içine alalım bir adet yumurtayı,bir kaşık Galeta ununu,,tuz,karabiberi ve yağda sotelenmiş 2 adet soğanı,maydanozu da katarak iyice yoğuralım.Yoğurma işleminden sonra yuvarlak köfteler yapıp kaynıyan et suyumuza ilave edelim.5 dakika kaynıyan köfteleri bir süzgeç yardımı ile servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında erittiğimiz salça,pul biber,naneli karışımıda yoğurdun üzerine gezdirerek servis edelim.Afiyet olsun.


alıntı