Ekmek Mantısı

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
EKMEK MANTISI
Malzemeler:
1 adet bayatlamış bütün ekmek
1 yumurta
1 yemek kaşığı Galeta unu veya normal un
5-6 dal ince kıyılmış Maydanoz
tuz,karabiber
2 bardak et suyu veya tavuk suyu
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:Bir tencereye 2 su bardağı (büyükçe bir su bardağı olmalı) suyu koyup ateşe koyalım ve kaynamaya başlayınca içine 2 adet tavuk bulyonu bırakalım iyice kaynama olunca ateşi hafife alıp kaynamaya devam ettirelim.Diğer tarafta bir adet bayat ekmeği Robottan geçirerek derince bir kabın içine alalım bir adet yumurtayı,bir kaşık Galeta ununu,,tuz,karabiberi ve yağda sotelenmiş 2 adet soğanı,maydanozu da katarak iyice yoğuralım.Yoğurma işleminden sonra yuvarlak köfteler yapıp kaynıyan et suyumuza ilave edelim.5 dakika kaynıyan köfteleri bir süzgeç yardımı ile servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında erittiğimiz salça,pul biber,naneli karışımıda yoğurdun üzerine gezdirerek servis edelim.Afiyet olsun.
ekmekmantisi1.jpg

ekmekmantisi2.jpg


alıntı
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Enfes gözüküyor. Teşekkürler canım :hhhhhh:

Alıntı sanıyorum dğil mi? Konunu altına alıntıdır yazısı düşersek yapan kişiye karşı saygısızlık olmasın. Teşekkürler:hhhhhh:
 
OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
Enfes gözüküyor. Teşekkürler canım :hhhhhh:

Alıntı sanıyorum dğil mi? Konunu altına alıntıdır yazısı düşersek yapan kişiye karşı saygısızlık olmasın. Teşekkürler:hhhhhh:
alıntı canım,alıntı tarifler bölümü diye yazmamıştım :panter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst