Ekmek Kadayıfım-Resimli

OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
tariff icinn coookkk tskkk edermmm cunku canim 1 aydir bu tatlidan istiyodu ve bulamadim burda...ama ben adini tas kadayif olarak biliyorum..ellerine saglikkk cnm:hhhhhh::eek:

Evet canım kimi yörelerde Taş kadayıf kimi yörelerde de ekmek kadayıfı olarak bilinir sonuçta ikiside aynı tarif
Beğenmene sevindim sende yaptığında bizlerle paylaşırsan mutlu oluruz:huhuu:
 

hazalım

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
795
Tepki
978
Puan
93
Konum
GURBET
ellerine sağlık sılamm enfestooo:1::1::1: bizde bunu içine harcı koyduktan sonra kadayıf dolması gibi yumurtaya bular öyle kızartırız böyle hiç denemedim ama deneyem en kısa zamnada.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
kadayif1.png
[/URL][/IMG]



kadayif3.png
[/URL][/IMG]



ekemk kadayıfı için malzemeler
hamuru için.
1subardağı süt,1subardağı su
2su bardağı un
1tatlı kaşığı kuru maya
1tatlı kaşığı şeker birçimdik tuz
şerbeti için
2subardapı şeker 2subardağı su


yapılışı
malzemelerin hepsini derin bir kapta mikserle çırpın krepten biraz koyu bir kıvam olucak daha sonra sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalansın daha sonra teflon tavada hiç yağ kullanmadan büyüklüğünü nekadar arzu ederseniz kadayıfların büyük olmasını istiyorsanız 1kepçe küçük olmasını istiyorsanız 1yemek kaşığı dökebilirsiniz tavaya tavaya döktüğünüz hamuru hafif bir şekilde yayın sadece bir tarafı pişecek şekilde bütün hamuru pişirin pişirdiğiniz harların pişmeyen tarafına iri kıyılmış cevizlerden koyun ve kapatın önceden hazırlayp soğuttuğumuz şerbetide yanımıza alalım tavada yağı kızdıralım hazırladığımız kadayıfları arkalı önlü kızartıp soğuk şerbetin içine atalım eğer çok şerbetli seviyorsanız 10 dakika az şerbetli seviyorsanız 3dakika bekletip servis tabaklarına alalım kaymakla servis edelim
not:eğer kızartma şeklinde sevmiyorsanız kapattığımız kadayıfları şerbet kaynar kaynamaz kadayıfları içine koyalım ve 4 5 dakika bekledikten sonra servis tabaklarına alalım böyle daha hafif oluyo arkadaşlar sıfır yağ kullanmış oluyoruz böylelikle
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ARKADAŞLAR


Yassı kadayıf yapmışsın sen ay ay ayyy ellerine sağlık...
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.668
Tepki
3.186
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
ellerine sağlık sılacım bayılırım ben bu tatlıya biz içine dövülmüş ceviz içini toz şeker ve tarçınıda karıştırp koyarız mükemmel oluyo
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Birbirinden güzel yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar beğenmenize çok sevindim:huhuu:
Sadişim mutlaka dene derim tarifim birebirdir pişman olmazsın söylemisi ayıp bu tarifim için bir yiyen pişman birde yemeyen diyorlar :utandim:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Birbirinden güzel yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar beğenmenize çok sevindim:huhuu:
Sadişim mutlaka dene derim tarifim birebirdir pişman olmazsın söylemisi ayıp bu tarifim için bir yiyen pişman birde yemeyen diyorlar :utandim:

Tarifi aliyorum canim, en kisa zamanda deneyecegim.
 
H

Hera

Misafir
Eline sağlık canım ben hep özsüt yada hasan ustadan hazır yerim onuda kışın yeriz yazın ağar oluyor tatlı yemem hiç :hihi:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst