malum ekmeğe düşkün bir millet olarak, soframızın baştacı, kutsal saydığımız en büyük nimetimiz ekmeğin çabuk küflenmemesi için;
Ekmek dolabına şeker koyun
Ekmekleri bir kaç gün beklettiğinizde çok çabuk bayatlayıp küfleniyorsa, ekmek dolabına 1-2 adet kesme şeker koyun. Arada bir de bu şekeri değiştirin. Böylece ekmekleri çok uzun süre küflenmeden saklayabilirsiniz. Eğer ekmekleri tazeyken buzdolabına koyarsanız, hiç bayatlamadan uzun süre kalır.
Ekmek dolabına şeker koyun
Ekmekleri bir kaç gün beklettiğinizde çok çabuk bayatlayıp küfleniyorsa, ekmek dolabına 1-2 adet kesme şeker koyun. Arada bir de bu şekeri değiştirin. Böylece ekmekleri çok uzun süre küflenmeden saklayabilirsiniz. Eğer ekmekleri tazeyken buzdolabına koyarsanız, hiç bayatlamadan uzun süre kalır.