Egzoz modifiye: Egzoz modifiyesi ne kadar güç kazandırır?

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Egzoz modifiye: Egzoz modifiyesi ne kadar güç kazandırır?


Egzoz ne işe yarar ve egzoz modifiyesi ne kadar güç kazandırır? Egzoz modifiyesi ile otomobilde kaç beygir artış olur? Egzoz, motordaki yakıt yanması ile oluşan sesi azaltarak hem ses kirliliğini engelleyen, hem de araçta konforu sağlayan parçalardan biridir. Ayrıca içinde bulunan katalitik konvertörü ile de yanma esnasında oluşan gazların temizlenmesini sağlamaktadır.

Egzoz modifiyesi ne kadar güç kazandırır?

Önceki tuning makalelerimizin birçoğunda ekstradan tuning işlemleri yapılmazsa motor gücünün artmayacağını belirtmiştik. Ancak egzozda durum daha farklıdır. Doğru yapılmış bir egzoz modifiyesi ile normal arabaların motor performansını 3 ila 5 beygir gücü artırmak mümkündür.

Özellikle hem motor modifiyesi hem de egzoz modifiyesi birlikte yapılmış otomobillerde performans yükselmesi daha da fazla olacaktır.
Doğru bir biçimde yapılacak spor egzoz modifiyesi arabada 3-5 beygirlik bir güç artışına yol açar. Bu güç artışı da hem aracın rampayı daha rahat çıkmasını, hem de düz yolda arabanın daha çabuk hızlanmasını sağlar. Tabiki yapılacak egzoz modifiye işlemi sonrası kazanılacak ekstra güç aracın karakteristik özelliklerine göre değişkenlik gösterecektir.

Örneğin Opel arabalar için üretilen Alman malı spor egzozlar Vectra, Astra ve Corsa modellerde 4-7 beygir değerinde bir güç artışı sağlamaktadırlar.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst