Malzemeler
4 su bardağı un 1 tutam tuz 1 demet taze soğan Yarım kalıp beyaz peynir Tuz karabiber,pul biber ½ çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Önce hamutu hazırlayalım.una tuz katılıp karıştırılır.daha sonra kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar su katılıp yoğrulur.hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılıp iç hazırlanana kadar dinlendirilir. Taze soğan ince ince kıyılır.içine beyaz peynir rendelenir.tuz,pulbiber ,sıvı yağ,karabiber ilave edilip karıştırılır. Yumurta büyüklüğünde yaptığımız bezeyi açalım.yarısına harç koyalım.harcı yarıya kadar yayalım.daha sonra harçsız hamuru harçlının üzerine kapatalım.hepsini bu şekilde hazırlayalım.yağsız teflon tavada arkalı önlü kızarana kadar pişirelim
alıntı