Ege Usulü Bükme

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
P1040891.JPG

Malzemeler
4 su bardağı un 1 tutam tuz 1 demet taze soğan Yarım kalıp beyaz peynir Tuz karabiber,pul biber ½ çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:

Önce hamutu hazırlayalım.una tuz katılıp karıştırılır.daha sonra kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar su katılıp yoğrulur.hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılıp iç hazırlanana kadar dinlendirilir. Taze soğan ince ince kıyılır.içine beyaz peynir rendelenir.tuz,pulbiber ,sıvı yağ,karabiber ilave edilip karıştırılır. Yumurta büyüklüğünde yaptığımız bezeyi açalım.yarısına harç koyalım.harcı yarıya kadar yayalım.daha sonra harçsız hamuru harçlının üzerine kapatalım.hepsini bu şekilde hazırlayalım.yağsız teflon tavada arkalı önlü kızarana kadar pişirelim

alıntı
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
enfeeeeeeeeeeeez,,yaninada cay,,,,,,,,,,,ay ben yapiyim bundan,,,,ioim gitti,,,,,,,,,,,,,
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst