Ege otları - Girit mezeleri ve yemekleri

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
ege-otlari-ve-girit-mudabillerinin-mezeleri-1556447.Jpeg


Ege otları ve Girit müdabillerinin mezeleri

İdil Çimrin, Ege otları ve Girit müdabillerinin mezelerini kendi özel zeytinyağıyla harmanlayarak mutfağına yansıtıyor.

Girit mutfağını enfes tatlarla birleştirerek misafirlerine sunan İdilika (İdil Çimrin), Ege otları ve Girit müdabillerinin mezelerini kendi özel zeytinyağıyla harmanlayarak mutfağına yansıtıyor.

Kabak Çiçeği Dolması Malzemeler

* 20-25 tane kabak çiçeği
* 1 su bardağı pirinç
* 1 adet kuru soğan
* 1 adet domates n Nane, maydanoz, karabiber, tuz, zeytinyağı

Yapılışı: Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine yıkadığınız pirinci ilave edin. Ardından domates rendesi ilave edin. Biraz karıştırıp yeşillikleri, karabiberi, yarım su bardağı su ve tuzunu da ekleyip demlenmeye bırakın. Kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı hazırladığınız karışımdan koyun. Çiçeğin üst kısmını katlayıp, katladığınız yer altta kalacak şekilde tencereye sıralayın. Üzerine 1-2 kaşık zeytinyağı gezdirin, tuzunu ve suyunu koyup pişirin.

Balkabaklı Mücver Malzemeler

* 3 dilim balkabağı
* Yarım demet dereotu
* Yarım demet maydanoz
* 2.5 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* Mısırözü yağı

Yapılışı: Balkabağını soyun irice rendeleyip büyük bir kaba alın. Kıyılmış dere otu ve maydanoz ilave edin. Yumurtaları kırın. Unu ilave edip yoğurun. Elinizle istediğiniz şekli verin. Yağı tavada kızdırıp iki tarafı da kızartın. Süzme yoğurtla birlikte servis edin.

Girit Mantısı Malzemeler

* 3 adet yufka n 2 adet patates
* 2 adet havuç n 250 gr. dana kıyma
* 2 adet soğan n 1 diş sarımsak
* Süzme yoğurt n Et suyu
* Kırmızı biberli yağ

Yapılışı: Soğan ve sarımsak yağda kavrulur. Kıyma ilave edilir, biraz daha karıştırılır. Rendelenmiş patates ve havuç ilave edilir. Harç pişmeye bırakılır. Yufkalar 12 parçaya bölünür. Harç içlerine koyularak sigara böreği gibi sarılır. Börekler kızartılır. Başka bir yerde et suyu kaynatılır. Boş bir tavaya kızarmış börekler koyulur, üzerlerine birer kepçe et suyu eklenerek 4-5 dakika pişmeye bırakılır. Börekler yumuşayınca servis tabağına alınır. Süzme yoğurt ve kırmızıbiberle renklendirilmiş yağ gezdirilerek servis edilir.

iDiL ÇiMRiN KiMDiR?
28 yaşında Hukuk Fakültesi mezunu... Ailesinin karşı çıkmasına rağmen 3 yıl önce Cihangir’de butik bir kafe açıp, kahvaltı ve ev yemekleri yaparak sektöre girdi. İki yıldır Suada’da Giritli İdilika markasıyla yer alıyor. Sezon sonunda yine müdavimlerine sürpriz bir mekanla merhaba diyecek. Yakında Alfa Yayınları’ndan ‘Giritli İdilika’ isimli bir kitabı çıkacak.


Milliyet
 

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
ahada konum açılmış. süpersin tatlım. ot dedinmi okypete in nevri döner:) bayılıyorum ya her türlü ota,çimen bile yiyeceğim az kaldı az:)
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
ahada konum açılmış. süpersin tatlım. ot dedinmi okypete in nevri döner:) bayılıyorum ya her türlü ota,çimen bile yiyeceğim az kaldı az:)

:hihi: Sağol canım valla ben fazla bilmiyorum ama araştırıp tarifler eklemeye çalışıcam :findikim: şu kabak çiçeği güzelmiş ama tabaktada çok hoş gözüküyor...
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
3-leziz-girit-tarifi-1558816.Jpeg

3 Leziz Girit tarifi

İftar ya da değil, sofranızda değişik bir yemekle ailenizi, misafirlerinizi etkilemek elinizde...

Pekmezli Patlıcan Malzemeler:

* 3 topan patlıcan
* 2 diş sarımsak
* 1 yumurta sarısı
* Zeytinyağı
* Süzme yoğurt pekmezi

Yapılışı: Patlıcanları közleyin. Yumurta sarısına azar azar yağ ekleyerek mayoneze benzer bir karışım elde edin. İçine sarımsağı ve patlıcanları ekleyin. 2 kaşık süzme yoğurt koyarak karıştırın. Üzüm pekmezi koyarak servis edin.

Enginarlı Pilav Bu Malzemeler:

* 4 çanak enginar
* 2 kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 bardak Osmancık pirinci
* Zeytinyağı
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 demet taze soğan
* 1 limon

Yapılışı: Küp küp doğranan soğan ve sarımsakları zeytinyağında hafifçe kavurun. İçine sekiz parçaya bölünmüş enginarları ekleyin. Limon suyuna iki bardak sıcak su ilave ederek tencereye koyun. Enginarlar yumuşadığında pirinci ve tuzu ekleyin. Pirinçler suyunu çektiğinde ince doğranmış dereotunu ve taze soğanı ilave edin.
Not: Kepekli pirinçle de enginarlı pilav yapabilirsiniz. Ancak pişmesi çok daha uzun sürüyor. Ve iki katı su gerekiyor.

Girit Usulü Yaprak Ciğer Malzemeler

* 1/2 kg. dana ciğer (Yaprak olarak kesilmiş)
* 5 patates
* 2 kuru soğan
* Sumak
* Un
* Sıvıyağ

Yapılışı: Patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartın. Soğanları sumakla karıştırıp karamelize edin. Ciğeri unlayıp kızgın yağda bir dakika kızartın. Patatesi, karamelize soğanı ve ciğeri üst üste koyarak servis edin.
Milliyet
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Benim adımda otçudur.Kahvaltıda bile peynir ve ot olursa bana yeter.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
peynirli-girit-meze_acfe168b-1c02-451b-970a-a4f5ea5bdf37_5.jpg

Peynirli Girit mezesi
Malzemeler

150 gr beyaz peynir
50 gr lor peyniri
1 tutam kekik
1 tutam kuru nane
1 tutam kırmızı toz biber
1 tutam kırmızı pul biber
35 gr çekilmiş ceviz
Yarım çay kaşığı ezilmiş sarımsak
3 dal taze nane (küçük parçalar halinde doğrayın)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 dal maydanoz

Hazırlanışı

Maydanoz ve cevizden bir miktar ayırın. Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun ve köfte şeklinde yuvarlayın, önceden ayırdığınız cevizi, ince doğradığınız maydanoz ile karıştırın. Peynir köftelerini bu karışıma bulayın. Servis yapın.
Alıntı
 

denizkızı

Daimi Üye
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
3.199
Tepki
1.901
Puan
113
Konum
İZMİR
girit mutfağı dedin mi anneme soracaksın.
Müthiş girit yemekleri ,mezeleri yapar :) Ailesi girit göçmeniymiş:huhuu:

Teşekkürler tarifler için canım:huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst